Wolfhunters – Down The River Of Mud

Wolfhunters – Down The River Of Mud
Eigen beheer, 2012

Sinds eind oktober waren er al goede voortekenen dat er iets veelbelovends op komst was. I Lost My Sense of Smell, een brok pure agressie, samengebald in tweeëneenhalve minuut, stond sindsdien gratis te downloaden op de heren hun website. Met deze Down The River Of Mud gaat Wolfhunters op dezelfde drive door. Nog even en de band bestaat twee jaar. Dat ze niet bij de pakken zijn blijven zitten mag duidelijk wezen. Live staat hun reputatie als een huis en dat hoor je aan elke seconde op deze eerste mini-cd. Deze jongens zijn ingespeeld op elkaar.

De opener Psycho Exchanging doet meteen wat een opener moet doen: je bij je ballen grijpen en die niet meer los laten tot aan de laatste oerkreet. Een waanzinnig goeie riff dendert genadeloos voort, gedragen door de heerlijk vette, goed ruige strot van Ben Haze. Dit is progrock op stonerwijze zoals wij dat graag lusten, echter met een punk/garagesausje dat het geheel nét iets smaakvoller maakt! Een betonmix noemen ze het zelf. Volledig mee eens. California Pride gaat op hetzelfde stramien verder, maar is veel meeslepender en dreigender dan zijn voorganger. Goed hoekig, mét weerhaken zeg maar. Met Hobo Utopia wordt duidelijk dat Wolfhunters een goed ingespeelde band is. Gitaar en ritmesectie gaan hier heerlijk tegen elkaar loos, wat een zalige muur van geluid doet ontstaan. Live moet dit het dak eraf doen gaan, of ik ga gregoriaanse muziek recenseren. Het vrij korte titelnummer Down The River Of Mud sluit in stijl af, maar is toch het minste nummer van deze cd en ook veruit het kortste.

Down The River Of Mud is een cd die groeit na elke luisterbeurt en die staat als een huis. Wat in het najaar werd aangekondigd wordt dus ruimschoots waargemaakt. Wie wil weten wat dit live zoal teweegbrengt: men zoeke het op, bewijs genoeg te vinden. Deze groep is klaar om het eens wat groter te proberen. In één of andere Marquee op Graspop, anyone?

Tracklisting:
Wolfshunters – Down The River Of Mud

  1. Psycho Exchanging
  2. California Pride
  3. Hobo Utopia
  4. Down The River Of Mud

Line-up:

  • Ben Haze – Vocals
  • Robert van Os – Guitars
  • Quirin Wijgers – Bass
  • Billy-Joe Siecker – Drums

Links: