Wolf Theory – WLFTHRY

Kennen we Exilia nog? Die nu-metalband die een keer met Rammstein op tour mocht? WLFTHRY is de nieuwe plaat van hun bassist met nog wat volk van Mellowtoy, iets dat vooral in thuisland Italië redelijk populair is. De afkorting staat natuurlijk voor Wolf Theory, de ypsilon is altijd al de enige coole klinker geweest, toch? In de betekenis van ‘iets dat klinkt’, is dit debuut eveneens een coole klinker trouwens.

Dat mag je toeschrijven aan twee mensen. Laten we beginnen met oZZo. Diens bijdrage als “electrocien” om precies te zijn. Zijn snijdende synthgolven, zwellende mechanismes en swingende electro-elegantie drágen WOLFTHRY. De fluwelen kalibratiesignalen en extatische dance-energieën bruisen als een prosecco en zijn gewoon subliem gearrangeerd. Af en toe gaat letterlijk het dubstepalarm af en hoewel er een drummer in de line-up zit, klinken de beats behoorlijk plastisch, maar het blijft te allen tijde electrorock.

Rock, want vooraleer we de tweede held op zijn sokkel zetten, moeten we oZZo’s beduidend flauwere gitaarprestaties erbij halen. Zo gevarieerd en vakkundig als de electro, zo beperkt en omzwachteld zijn de gitaren. Er zit een zekere crisp in, maar anders dan een gelamineerde akkoordenronk voegen ze weinig toe. Behalve dan in Red Light, waar er plots toch eens punch in de snaarsmidse slaat en de sequencers evenals de beats die slagkracht extra geleiden. Speel hem hieronder gerust even af, zodat je meteen al iets meekrijgt van onze tweede geweldenaar.

Zo mag je de ijzersterke zanger echt wel noemen. Een charismatisch, eerder hoog timbre richt robuuste krachtlijnen zowel als verzorgd ingelaagde parelzang glashelder op de toon. Aan de gesamplede of door de vocoder getrokken extra stemmen merk je opnieuw hoe verzorgd Wolf Theory alles uitwerkt. Al beleven de synths, het akkoordenschema en de snaarbehandeling wel een opvallend When The Lady Smiles-momentje in Shadows, we zullen dat maar als een afscheidskus aan Golden Earring zien zeker.

Andere minpunten gaan naar de twee ballades, waar de gladde gitaarsolo’s alle potten feromonenplaksel open trekken, en naar het drum-‘n-bass nummer Snow. Voor één keer is de remix dan weer wel fenomenaal geslaagd. Als je van zoetzure laid-back dance houdt, klinkt die bijna zo cool als een ypsilon.

Score:

75/100

Label:

Volcano Records, 2021

Tracklisting:

 1. Naked
 2. Crocodile
 3. Ketoprophene
 4. Red Light
 5. Hate ‘n’ Love
 6. Shadows
 7. Overdose Control
 8. Snow
 9. Joker (Remix)

Line-up:

 • Emilanio Camellini – Vocalen
 • Ivano ‘oZZo’ Tomba – Gitaar, programmering
 • Fabio ‘Random’ Petrelli – Basgitaar
 • Matteo Camellini – Drums

Links: