Wolf – Devil Seed

Wolf – Devil Seed

Century Media, 2014

Van de Zweden van Wolf hoeven wij geen nieuwigheden te verwachten. Een degelijke hybride van Europese en Amerikaanse powermetal waarbij, geheel het genre eigen, de nodige clichés niet worden vermeden. Devil Seed is de zevende eruptie en de duvel is prima klaargekomen.

Het album opent fel met een aantal snelle rampestampers. Lekker gitaarwerk, galmende zang en een uitstekende productie. Wolf weet inmiddels precies wat het moet doen. Het is afwisseling troef op Devil Seed. Na het furieuze begin rijgen de sterke songs afgewisseld in midtempo en uptempo aan elkaar. Dieptepunten kent het album niet. Devil Seed is Wolfs meest volwassen album tot nu toe.

Valt er verder nog wat te zeggen over dit album? Eigenlijk niet. Het is allemaal iets minder op tempo dan voorganger Legio Of Bastards, maar over de gehele linie zullen de liefhebbers van degelijk metal in het straatje van Judas Priest, Saxon (op de gelimiteerde versie een niet voor de hand liggende Priest-cover, Rocka Rolla), maar ook US metallers als oude Iced Earth en Metal Church in hun nopjes zijn.

Tracklisting:
wolf

 1. Overture in C Shark
 2. Shark Attack
 3. Skeleton Woman
 4. Surgeons Of Lobotomy
 5. My Demon
 6. I Am Pain
 7. Back From The Grave
 8. The Dark Passenger
 9. River Everlost
 10. Frozen
 11. Killing Floor

Line Up

 • Niklas ‘Viper’ Stålvind – zang, gitaar
 • Anders ‘Tornado’ Modd – bas
 • Richard ‘Raptor’ Holmgren – drums
 • Simon ‘Demon’ Johansson – gitaar

Links