Wolf Counsel – Destination Void

De Zwitserse doom formatie Wolf Counsel laat er geen gras over groeien, integendeel. Binnen amper vier jaar is het nu al tijd voor album nummer vier! Dat is ongekend snel, zelfs voor niet-doom gerelateerde bands. Je zal maar overlopen van inspiratie…

Helaas is het belangrijkste minpunt van Wolf Counsel, ondanks eerder afgegeven en goedbedoelde adviezen, nog steeds niet verholpen. Dat betreft namelijk de zang van bandleider Ralf Winzer Garcia. Die is nog steeds lijzig, met accent en meestal tamelijk vlak, al is dat laatste vooral om maar niet de valse kant op te gaan. Op de momenten dat Ralf het vlakke verlaat, klinkt het niet echt zuiver meer, zoals bij enkele stukken op de eerste twee nummers Nazarene en Nova duidelijk te horen is. Muzikaal is het prima in orde, een lekkere pot doom metal op een vertrouwd gezapig tempo, die zelfs wat frivoler klinkt dan op de voorgaande drie albums. Zo is er meer ruimte voor soleerwerk en dat pakt prima uit. Het titelnummer is hier een uitstekend voorbeeld van en mag dan ook gerust het hoogtepunt van het album worden genoemd.

Toch gaat de eindscore wederom niet hoog uitvallen, hetgeen alles te maken heeft met de belabberde zang. Muzikaal kunnen er 82 punten worden toegekend, vocaal slechts 40. Wellicht toch maar eens het goedbedoelde advies met betrekking tot het aantrekken van een zanger serieus overwegen?

Score:

61/100

Label:

Endless Winter, 2019

Tracklisting:

 1. Nazarene
 2. Nova
 3. Mother of All Plagues
 4. Men of Iron Men of Smoke
 5. Destination Void
 6. Tomorrow Never Knows
 7. Staring into Oblivion

Line-up:

 • Ralf W.Garcia – Zang, Bas
 • Andreas Reinhart – Gitaar
 • Ralph Huber – Gitaar
 • Reto Crola – Drums

Links: