Wolf Counsel – Age of Madness/Reign of Chaos

Onder de bezielende leiding van Rolf W. Garcia laat Wolf Counsel er geen gras over groeien. Ieder jaar wordt er een nieuw album uitgebracht, hetgeen wel erg snel is voor een doomband. Te snel ook, zoals uit de bespreking van het derde album Age of Madness/Reign of Chaos zal blijken.

Muzikaal zit het allemaal prima bij Wolf Counsel, doom met een hoofdletter D, met een eervolle vermelding voor het afsluitende Remembrance. Maar toch is er een groot probleem. Dat betreft de zang van de grote bandleider. Zijn lijzige stem, met een behoorlijk Duits accent, is al niet geweldig, maar als hij dan ook nog eens echt gaat proberen te zingen, wordt het pijnlijk. Luister maar eens naar Semper Occvltvs en het is u al heel snel duidelijk. Verfrissend is wel O ‘Death, waar nietsvermoedend knalhard vrouwelijke vocalen te horen zijn van Daniela Venegas. Dat zorgt even voor een cultuurschok, aangezien je haar stemgeluid eerder verwacht bij een gothicband. Als dan Ralf ook nog mee gaat doen en er zo een duet van maakt, is, voor zover die al aanwezig was, de lol er al weer snel af.

Wolf Counsel zou er goed aan doen, om een echte en capabele zanger binnen te halen. De songs zelf zijn prima in orde en komen zeker boven de middenmoot uit, maar de zang haalt het echt naar beneden. Heel erg jammer, het had zo mooi kunnen zijn.

Score:

60/100

Label:

Czar of Crickets Productions, 2017

Tracklisting:

 1. Wolvenearth
 2. Semper Occvltvs
 3. Age of madness / Reign of Chaos
 4. O’ Death
 5. Eternal Solitude
 6. Coffin Nails
 7. Remembrance

Line-up:

 • Ralf W. Garcia – Zang, Bas
 • Andreas Reinhart – Guitaar
 • Ralph Huber – Gitaar
 • Reto Crola – Drums

Links: