Wold – Working Together for Our Privacy

Wold – Working Together for Our Privacy
Profound Lore Records, 2010

Ja, ik heb hem gevonden, de kutrelease van Profound Lore Records. Het is de nieuwe van Wold, een noise/black metal-band uit Canada. Nochtans was de vorige cd van Wold, Stratification, best pruimbaar.

Wat is het verschil dan? Wel, Wold is gaan rusten op zijn ruis. Men doet nu alsof ze Blut Aus Nord‘s MoRt kunnen evenaren door laaaange nummers in loops te laten lopen en ondertussen wat te jammen op een distorted hillbilly gitaar (of zo). Lukt niet makkers. Grootste zorgenkindje van deze cd is het feit dat de powernoise die tot in de treurnis toe herhaald wordt behoorlijk ontwikkelde aardklanken weergeeft terwijl die gitaar achterstevoren en ondersteboven opgenomen lijkt te zijn. En dat gaat zo telkens tien minuten aan een stuk door. Kijk, dat kan allemaal wel eens leuk zijn, maar er zijn grenzen. Deze cd is net zoals van die jeans met gaten die je nieuw kan kopen in de hippe shop, na enkele jaren verkochten die alleen nog gaten met wat jeans eromheen. Net hetzelfde bij Wold. Die kerel produceerde tientallen intense noisesounds op zijn vorige album met sporadisch zwartmagnetische opslorpruis er aan toegevoegd. Alleen een probleem dat alles opgezogen is geworden door die “dingen”, zelfs de metalen vullingen demoliculariseren ervan tot schraapsel. Niet erg op zich, maar een dik half uur van die rammeltoestanden is mij net iets teveel van het goede.

Als het dan toch noise mag/moet zijn met een diepe zwartmetalen dofheid, neem dan eens Gnaw Their Tongues ter harte. Je zult er veel meer aan hebben. Hardcore (power)noise-fans met een hekel aan variatie kunnen deze in score verdubbelen.

Tracklisting:wold

  1. The Secret
  2. Death Spiral
  3. Lovey Dovey

Line-up:

  • Obey – Guitar
  • Fortress Crookedjaw – Vocals, Guitar, Programming, Electronics

Links: