Witchsorrow – Hexenhammer

Witchsorrow is een Engelse band uit de omgeving van Farnborough en is al dertien jaar actief op het doomfront. Hexenhammer is het vierde album van de band, en zorgt dat Witchsorrow zich in de top van het doommetalgebeuren nestelt.

Het openingsnummer Maleficus is de logge en zware – zoals alleen de oude Cathedral dit kon – opmaat naar het titelnummer Hexenhammer. Wat direct opvalt, is, dat in vergelijking tot de drie eerdere albums, een heldere geluid te horen is op deze plaat. Het lichte Electric Wizard-achtige dekentje is verdwenen. Daardoor komen de instrumenten nu goed naar voren en valt het pas echt goed op dat de ritmesectie een uitstekende, loodzware ondergrond neerzet. Ook Necroskull heeft nog beter zijn best gedaan op de zangpartijen, het ligt net wat melodieuzer in het gehoor. Demons of the Mind is daar een prima illustratie van. Buiten het titelnummer is de ruim acht minuten durende afsluiter Like Sisyphus het hoogtepunt van dit album. Een zwaar, donker en log nummer dat de nodige Triptykon-invloeden bevat, inclusief een forse tempoversnelling tussendoor en een opzwepend einde.

Een diepgaande analyse van dit album mag u desgewenst zelf gaan doen. Het is eigenlijk heel simpel: geen enkele doomliefhebber mag dit album missen!

Score:

95/100

Label:

Candlelight Records

Tracklisting:

  1. Maleficus
  2. Hexenhammer
  3. The Devil’s Throne
  4. Demons of the Mind
  5. Eternal
  6. The Parish
  7. Like Sisyphus

Line-up:

  • Necroskull – Zang, Gitaar
  • Emily Witch – Bas
  • David Wilbrahammer – Drums

Links: