Witchmaster – Kaźń

Al sinds 1996 verscheuren de Poolse heksenmeesters van Witchmaster onze trommelvliezen met gortige blackened thrash. Niet geheel onverwacht voelt hun zesde langspeler Kaźń (“Executie”) wederom als een ram op ons strottenhoofd.

In veertien nummers worden we met roestige pinnen en haken alle hoeken van de kamer door gesleurd. Gore, pompende riffs en smerige blastbeats knallen uit de speakers. Het is een totale oorlog van allen tegen allen. Het is dan ook terecht dat het derde nummer de titel Alle Gegen Alle draagt. Kaźń staat vol met misantropische, compromisloze smeerlapperij. De drums draaien op volle toeren, en de vele schurende gitaarsolo’s die het album rijk is, komen genadeloos strak uit de verf. Dit is natuurlijk ook wel te verwachten van een gitarist die ook in Behemoth speelt. Op All-Consuming Hate horen we even een intro waarop we een monster horen brullen, waarna zangers Bastis en Kali op hun beurt ook beginnen te brullen. De drummer ramt zo hard op de cymbalen dat het een wonder is als deze na de opname van dit album nog heel zouden zijn. Ook de nummertitels liegen er niet om. Als je alleen al namen als Circle of Bayonets, Hostile Declaration en Trails of Blood leest, weet je dat het menens is. Inhoudelijk is er eigenlijk verder vrij weinig over Kaźń aan te merken. Op ieder nummer wordt de muzikale gaspedaal vol ingedrukt, waardoor er weinig ruimte is voor variatie. Dit geeft de luisteraar de mogelijkheid om tijdens het album allerlei andere activiteiten te ondernemen. Kaźń is hierdoor een goed album om je bij klem te zuipen, of om met een goddeloze rotvaart over de snelweg te blazen. Dit is echter geen reden tot klagen, want wat we voorgeschoteld krijgen is meer dan prima.

Witchmaster presenteert hier een tof blackened thrashalbum dat oververzadigd is met gore riffs en stampende drumpartijen. Hoewel het geen kanshebber is voor een plaatsje op de jaarlijst, is het een album dat sowieso bij velen in de smaak zal vallen! Voor de geïnteresseerden: op de website hieronder vind je een naargeestige videoclip met zwepen en tieten. Het is beter om hem niet op je werk te kijken.

Score:

79/100

Label:

Agonia Records, 2022

Tracklisting:

 1. Sound of Crushed Skull / Intro
 2. War Metal Haiku
 3. Alle Gegen Alle
 4. Poison Chalice
 5. Zdychaj Kurwo Nazareńska
 6. All-consuming Hate
 7. Circle of Bayonets
 8. Hostile Declaration
 9. Master Knife Sacrifice
 10. Like Flies on Scum
 11. Rune of Destruction
 12. White Madness
 13. Trails of Blood
 14. Kaźń

Line-up:

 • Bastis – Vocalen
 • Reyash – Vocalen, basgitaar
 • Kali – Vocalen, gitaar
 • Inferno – Gitaar, drums

Links: