Witchery – I Am Legion

Witchery heb ik al uitgebreid ingeleid in vorige reviews, wie de band niet kent kan alvast eens gaan nakijken wat het vorige album In His Infernal Majesty’s Service bracht. Voor album nummer zeven hebben de drie snaarbezweerders (Sharlee, Richard en Patrik) nog maar eens een nieuwe frontman en drummer onder de arm genomen, alsof het zo vanzelfsprekend is om na Tony Kampner, Legion (ex-Marduk) en Emperor Magus Caligula (ex-Dark Funeral) nog maar eens de knop om te draaien qua vocalen. Maar goed, eerst luisteren en dan oordelen.


I Am Legion is de naam van de nieuwe plaat, waarbij ik me toch afvraag waarom die gekozen werd. De intro van de plaat draagt de titel Legion, opnieuw een mogelijke verwijzing naar de ex-frontman met dezelfde naam. Hoe dan ook, het begint pas echt bij True North, een saaie midtempo pseudohymne met weinig pit of meerwaarde. Het volgende nummer (Welcome, Night) komt de passage ‘1855 in the year of their lord’ voorbij en moet ik meteen denken aan het nummer 1999 Revolution 666 van The Crown. Het jammere is alleen dat Witchery in dezelfde categorie zat als The Crown destijds, maar nu een makke versie van zichzelf is geworden die puur voor safe gaat. Of toch niet? Neen. Halfweg gaat eindelijk het gas erop en horen we het beukende Witchery dat we willen horen. Eventjes. Daarna duurt het tot Dry Bones, waar we nog eens ouderwets heavy thrashend gitaarwerk horen die doet terugdenken aan de begindagen van deze band. Ook Amun-Ra, met punkass blachthrashende cadansen mag gehoord worden. ZO moet het Witchery!

Na Amun-Ra schakelt Witchery een versnelling hoger met Seraphic Terror om vervolgens weer in te zakken. Nog een laatste opleving met The Alchemist en Ragnarök, waarin alle remmen nog eens los mogen, net voldoende om tevreden te zijn met I Am Legion. Stiekem had ik toch op meer gehoopt.

Score:

78/100

Label:

Century Media Records, 2017

Tracklisting:

 1. Legion
 2. True North
 3. Welcome, Night
 4. Of Blackened Wing
 5. Dry Bones
 6. Amun-Ra
 7. Seraphic Terror
 8. A Faustian Deal
 9. An Unexpected Guest
 10. Great Northern Plague
 11. The Alchemist
 12. Ragnarök
 13. Apex Ghoul

Line-up:

 • Sharlee D’Angelo – Bas
 • Rickard Rimfält – Gitaar
 • Jensen – Gitaar
 • Chris Barkensjö – Drums
 • Angus Norder – Keel

Links:

Witchery Facebook
Century Media Records