Witchers Creed – Awakened from the Tomb…

De oorsprong van het Zweedse Witchers Creed ligt in 2011, als toenmalige pubers Filip Andersson en Charlie Rangstedt een bandje beginnen met de naam Illusion. Die illusie spat enkele jaren later uiteen, maar in 2016 volgt een doorstart. Al snel volgen twee demo EP’s, waarna Ripple Music toehapt en het debuutalbum Awakened from the Tomb… nu een feit is.

Men kan soms wel eens te enthousiast zijn en gaan brullen dat Witchers Creed op weg is om een doomlegende te gaan worden, maar dat gaat uw recensent vooralsnog veel te ver. De doominvloeden zijn met enige regelmaat te horen, waarbij vooral Black Sabbath ten tijde van de zeventiger jaren model staat. Luister maar eens naar Salem (Resurrection). Maar er zijn veel meer invloeden die hun stempel drukken op de muziek. NWOBH is er ook zo een, dat maakt Victims of Retribution overduidelijk waar. Monolith kent dan weer een lang uitgesponnen psychedelisch jamstuk. Het geluid is niet al te modern, het hangt ergens in tussen seventies rock en NWOBHM. De zang is een puntje waar nog wel wat aan gesleuteld kan worden. Het komt vooralsnog niet erg volwassen over, zeker als de tweede zangstem zich ermee gaat bemoeien.

Awakenend from the Tomb… is een interessant en veelzijdig debuut, hoewel je als doomfan hier niet direct blind voor kan gaan. Dat de band deze muziek met passie brengt is wel overduidelijk te horen. De heren zijn nog erg jong, dus er zit nog voldoende rek in. Benieuwd wat de toekomst Witchers Creed zal brengen.

Score:

72/100

Label:

Ripple Music, 2019

Tracklisting:

 1. Witchers Creed
 2. Depths of the Black Void
 3. Victims of Retribution
 4. Raven’s Claw
 5. Larissa
 6. Rituals of Decay
 7. Salem (Resurrection)
 8. Monolith
 9. Awaken from the Tomb

Line-up:

 • Dennis Blohm Hedlund – Zang
 • Filip Andersson – Gitaar
 • Emil Bjällerhag – Bas, zang
 • Charlie Rangstedt – Drums

Links: