Witchcult 71 – Blessings in Black

Tjeerd de Jong zit de laatste jaren bepaald niet stil. Naast de heroprichting van Stone in Egypt enkele jaren geleden, heeft hij middels Off the Record inmiddels ook een platenzaak in Kampen, die een bezoek meer dan waard is, alsmede een platenlabel dat gestaag aan het uitbreiden is. Maar hij wilde ook nog wel iets doen met zijn oude liefde voor de doom, dus heeft hij Witchcult 71 ook maar uit de grond gestampt. Met Blessings in Black is er nu al vrij snel een eerste EP uit.

Meest opvallende aspect aan Witchcult 71 is de aanwezigheid van twee zangers, waarvan Robin Kok (The Monolith Deatcult) de meest bekende is. Screams en grunts wisselen elkaar netjes af, waarbij de screams de eerste drie nummers beginnen en de grunts het vierde nummer. De nummers hebben allemaal een doombasis qua rustig tempo en laaggestemde riffs. Slow Season of the Witch kent een lange, sludgie aanloop met een vervormd basgeluid, alvorens echt los te barsten. New Maps of Hell kent een lange fade-out met clean gitaarwerk, zodat je rustig kan bijkomen van al het eerder afgeleverde geweld.

Hoewel de gitaarriffs lekker doomy klinken, hebben liefhebbers van traditionele doom niet zo heel veel te zoeken bij Witchcult 71, maar liefhebbers van brute, extreme doom en bijvoorbeeld een band als Celtic Frost des te meer. Die zwarte zielen zullen deze EP beslist een zegening vinden.

Label:

Off the Record Label, 2018

Tracklisting:

  1. Blood of Summer
  2. Slow Season of the Witch
  3. Skull Generation
  4. New Maps of Hell

Line-up:

  • Tjeerd de Jong – Gitaar, Bas
  • Michiel Dekker – Zang
  • Robin Kok – Zang
  • Ingmar Regeling – Drums

Links: