Witch Vomit – Abhorrent Rapture

Wil je opvallen in de massa EP’s en albums die wekelijks op onze redactie binnenwaaien? Neem dan een naam die in het oog springt. Missie geslaagd voor dit Witch Vomit. Wat? Heksenkots? Ja doe mij maar deze! En ik beklaagde het me niet hoor. De band omschrijft zijn eigen muziek als death metal, maar ik zou zelfs iets verder gaan en het als brutal doom death omschrijven. Bestaat zoiets eigenlijk al? Zo niet dan is Witch Vomit de eerste in zijn soort.

Om te begrijpen waar ik die doom vandaan haal, hoef je maar de eerste nummers van de nieuwe plaat op te leggen. Purulent Burial Mound vermengt de heerlijkste ingrediënten van death metal smaakvol samen met zulke laag gestemde gitaren dat Tony Iommi er spontaan bronstig van wordt. Funeral Purgation zet vervolgens deze trend lekker verder. Geef toe, de naam geeft het al een beetje weg natuurlijk. De eerste minuut is nog het betere death metal klop- en smijtwerk, maar daarna trekt het nummer je volledig mee naar de onderwereld. Er laat zich een duivels zware gitaarriff horen die niet zou misstaan als Satans openingsdans. Wat een bevredigend nummer is me dit zeg! Je krijgt spontaan zin om vleermuizen hun kop eraf te bijten. Ik ben nu toch gevaccineerd tegen corona.

Dit is een uiterst korte EP van slechts achttien minuten lang. Dit maakt dat we met de derde track al halfweg de plaat zitten. Deze tweede helft is echter een stuk zwaarder en spuugt nu brutalere death metal in mijn gezicht. Laat maar komen hoor!

Witch Vomit. Een band uit Portland, Oregon. Je weet wel, die staat waar ze om de haverklap een sasquatch zien rondlopen en er voor de rest niets lijkt te gebeuren. Tot nu dus, want deze Witch Vomit kan me echt wel bekoren. De band bracht reeds twee albums uit en dit is de derde EP. Men is zich met andere woorden aan het opmaken voor die derde langspeelplaat. Ik hoop van harte dat ze die dan ook naar onze redactie sturen want ik wil weten hoe deze zal klinken. Doom death, omdat metal nog niet voldoende subgenres kent. Witch Vomit, omdat een naam nu eenmaal in het oog moet springen. Check gerust deze EP zelf eens uit, maar zorg dat je eerst bent gevaccineerd. Je wil echt geen vies vleermuizenvirus oplopen.

Label:

20 Buck Spin, 2021

Tracklisting:

  1. Purulent Burial Mound
  2. Funeral Purgation
  3. Necrometamorphosis
  4. Abhorrent Rapture

Line-up:

  • V.V. – Drum
  • T.T. – Gitaar en zang
  • Jason – Basgitaar
  • Casey Lynch – Gitaar

Links: