Witch Hunt – Rock n’ Roll Possession

Vier Colombianen besloten de bekende instrumenten ter hand te nemen en een band te beginnen. Mercyful Fate, Steeler, Celtic Frost, dat waren de uitgangspunten. Speed metal van de oude school, uitgebracht op een cassetteband. Met Rock n’ Roll Possession brengt Witch Hunt zijn debuut op de markt. Het gaat er uiteraard op typisch Zuid-Amerikaanse wijze aan toe, waarbij aanbidding van de oude goden der speed metal voorop staat. Qua zang voel je hem ook al aankomen: het is zo’n typische, doodnormale, en niet al te getrainde stem, met af en toe een kopstemgil.

Een heldere basgitaar ligt standaard onder elke lijn bij deze Colombianen. De riffs zijn van het kaliber ‘beter goed gejat’. Dat de gitarist zijn gitaar beheerst is geen geheim. Hij maakt er in elk geval duidelijk geen geheim van met pikante solo’s waarbij de gitaren uitgebreid snaargewijs worden verwend. De ‘speed’ van speed metal zit hem vooral in de razendsnelle shreds hier. De drums staan wat dof in de mix, vooral de snare en hi-hat zijn zacht gemixt. De cymbalen clippen echter behoorlijk, en dat doet wat afbreuk aan het luisterplezier. Op een song als Margaret hoor je dat de man houdt van afwisselen met de basspedalen. Het liedje Witch Hunt voorziet eveneens in behoorlijk veel fills en tierelantijnen. Dat is typerend aan deze release. De instrumentensectie is bezig om haar eigen instrument uit te buiten met allerlei lifjes en lafjes. De vocale sectie dreunt de teksten op alsof het een zondagmiddagkerkdienst is. Hij zingt niet echt, hij zegt gewoon de tekst op met een rauw stemmetje. Deze vocalist mist echter zuiverheid en zit er regelmatig flink naast. Alsof zijn andere bandleden hem geen feedback geven op zijn saaie inbreng. Op Forces of the Night met een dieptepunt waarin het refrein Verkracht wordt, met een hoofdletter ‘V’. Deze vocalist heeft zoiets van: ‘Ik zie wel even welke toon er uit mijn keel komt, en dan houd ik die toon gewoon aan’. Wanneer hij zingt ‘Rock ‘n Roah’, vergeef ik hem het accent, want de muziek rolt lekker door op het titelnummer.

Als de gitaar het instrument van jouw keuze is, dan word je hier op je wenken bediend. Witch Hunt bestaat eigenlijk uit een wannabe virtuoze gitarist die alles uit zijn mouw schudt. De drummer hangt erachter en probeert al die wilde onstuimigheid bij te houden. De vocalist heeft de hoop opgegeven en gaat voor direct en simpel. Het eindproduct is gemiddeld, niet meer, niet minder. Meer afstemming zou dit product beter hebben gemaakt. De tracks zelf bouwen niet echt lekker op, en het klinkt al snel als een lange brij. Door de aanpak van deze band klinkt Rock ‘N Roll Possession vooral als een warboel van enthousiasme, maar niet als een bandinspanning. Ik kan niet in de kraamkamer kijken, maar volgens mij moet deze band kritischer zijn richting elkaar. Volgende keer beter, hier zit meer in.

Score:

63/100

Label:

Heretic Forces Records, 2021

Tracklisting:

 1. The Inquisitor
 2. Demon Hunter
 3. Iron Pact
 4. Hijos Del Fuego
 5. Margaret
 6. Witch Hunt
 7. Forces Of The Night
 8. Rock N’ Roll Possession
 9. The Beginning And The End
 10. Justicia y Venganza

Line-up:

 • Adriana Lizcano – Basgitaar
 • Robinson Rincon – Gitaar
 • Luis Sánchez – Vocalen
 • Jhonathan Martinez – Drums

Links: