Wire Love – Leave The Bones

Leave the Bones is de eerste release van deze Duitsers… en wat voor een release. Lekker vette post-hardcore met gevoel en intensiteit gespeeld. Blijkbaar is deze band ontstaan uit de restanten van Orbit the Earth maar deze band is mij onbekend. This Charming Man Records is het label waarop deze plaat is uitgebracht, mij vooral bekend van ÅND: post-black metal uit Berlijn.

Wat meteen opvalt bij Wire Love, is dat je het idee krijgt dat deze gozers lekker met z’n allen in de studio zijn gekropen en in één beurt alles op plaat geknald hebben. De nummers nemen je direct bij je strot. De bas en drum nemen je onmiddellijk bij de ballen. De bas reutelt de typische vocalen en de gortige doch levendige gitaarlijnen aan elkaar. In elk nummer verschijnt er wel een riff die je meevoert naar een godverlaten, regenachtige plek. Misschien wel de tuin van het kasteel van Münster… zouden ze daar hun inspiratie vandaan gehaald hebben?

Vooral Red Dress, Shadow en het nummer van de gelijknamige video-clip Luminance Forever staan voor mij op de voorgrond. Trouwens, met Bones hebben ze nog een lekker traag uitgesponnen nummertje op het einde geplaatst. Er valt geen kwaad woord over de productie te vertellen, Een post-hardcore schijf kan daardoor wel eens in het water vallen, hier dus niet. De plaat werd trouwens opgenomen in Die Tonmeisterei… sterk gedaan. De hoes is eenvoudig bij eerste aanblik maar toch…

Ik kan over deze plaat nog een tijdje filosoferen, het besluit blijft toch gewoon hetzelfde. Erg sterke eerste release van deze band!

Score:

85/100

Label:

This Charming Man Records, 2018

Tracklisting:

 1. Symmetry
 2. Red Dress
 3. Perfect Machine
 4. Shadow
 5. Luminance Forever
 6. Movement
 7. Nothings
 8. Learning Love
 9. Bones

Line-up:

 • Julian
 • Kevin
 • Marcel
 • Noah

Links: