Winter of Sin – Obscura

Winter of Sin – Obscura

Waar een keer flink je kamer opruimen (was al ruim een jaar niet meer gebeurd) al niet goed voor kan zijn. Zo vond ik de promo terug van het Groningse Winter of Sin welke mij toch al zeker 4 maanden geleden door collega Shadow_smile was toegezonden omdat hij te kennen gaf er absoluut niks mee te kunnen. Mensen van Winter of Sin, bij deze alvast mijn allergrootste excuses dat deze recensie zo lang op zich heeft laten wachten..

Winter of Sin is een samensmelting van een aantal bands uit de zeer actieve Groningse (of Grunn’nse zoals ze het daar zeggen) metalscene. In Winter of Sin treffen we muzikanten die tevens deel uitmaken van Katafalk, Prey, Cantara, As it Burns en het mij onbekende Immortalized (Immortal coverband misschien?). Dat we hier dus met een stel ervaren muzikanten te maken hebben vertaalt zich ook prima naar de 6 nummers op deze 43 minuten durende CD.

Line-up:

 • Wokkel – zang
 • Dick – gitaar
 • Ricardo – gitaar
 • Christiaan – bas
 • Gert – keyboards
 • Matthijs – drums

Ook hoor ik prachtige mengeling tussen de muziekstijlen van de andere bands waar de Winter of Sin leden in actief zijn. Zo klinken “My Tears” en “Expectations” lekker rauw, agressief en snel (als in As it Burns, Katafalk en Cantara), is “Departed” gewoon pure doommetal (Prey) en gaat vanaf “When Living Became War” het gas er weer stevig op.

Tracklist:

 1. My Tears
 2. Expectations
 3. Departed
 4. When Living Became War
 5. Beyond God
 6. The Room

Obscura kost slechts 7 euro en ik denk niet dat je je er een bult aan zult vallen door dit prina schijfje aan te schaffen. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de Groningse Scene is dit ook wellicht een aarduge kennismaking.

website: http://go.to/winterofsin