Will ‘O’ Wisp – Unseen

Will ‘O’ Wisp – Unseen

Een onbekende italiaanse gothic-metalband. Leuke schilderijtje op de voorkant, vreselijk typografie (lees letters). Sinds ik na After Forever me iets meer ben gaan verdiepen in de gothic-metal (of sopraan-metal hoe je het ook wilt noemen) muziek tekende ik voor deze CD, ik was benieuwd.

Het eerste nummer begint lekker sfeervol, maar snel daarna komt er een vies korrelig gitaartje meedoen. Erg jammer. Het geheel zit wel goed en afwisselend in elkaar, maar het rommelt te veel. Het is net niet lekker opgenomen, stukken wisselen te abrubt, gitaarpartijen lijken af en toe vals. Of dit nou express gedaan is weet ik niet, maar het is erg storend.

Tracklisting
1. Night Walking (Une Sombre Chanson)
2. Celestial Bride
3. Nusku
4. Paatah
5. Through The Well
6. Lost In The Sands
7. Samas
8. Eyes
9. Highest WindÊ

De gastzangeres zing leuk maar heeft het eigenlijk net niet. Ze mist kracht in haar stem en het lijkt wel of ze af en toe wat tegen het valse aanzit. Toch gebeuren er hier en daar best leuke dingen. Industriele stukjes, gestoei met samples, afwijkende en onverwachte ritmes. Ook zijn er veel instrumentale stukjes binnen de nummers die best lekker klinken. Wat prog-metal achtige geintjes. Alleen de nummers als geheel blijven niet overeind staan.

Een moeilijk te plaatsen CD dus. Aan de ene kant zitten er een paar hele mooie stukken in, maar aan de andere kant irriteren er teveel kleine dingetjes. Hierdoor haalt de CD het niveau en sfeertje niet dat je nodig hebt bij deze muziek.

Line up:
Fabrizio Colussi – bass
Giancarlo Pancrazi – drums
Paulo Puppo – guitar
Lordena Canepa – keyboard, piano
Ermanno Argenti – vocals