Whore of Bethlehem – Upon Judas’ Throne

Whore of Bethlehem – Upon Judas’ Throne
Eigen beheer, 2014

Whore of Bethlehem komt uit Austin, Texas en verblijdt de wereld sinds 2009 met hun brutale black/deathmetal. De bandnaam doet het een en ander vermoeden over de interesses van de bandleden en zal in de Bible Belt wel voor de nodige weerstand zorgen.

Upon Judas’ Throne biedt precies wat je ervan zou verwachten: spijkerharde black/deathmetal waarin invloeden van Morbid Angel en Cannibal Corpse samenkomen met de vuige klanken van (oude) Dark Funeral en 1349. Wereldschokkend is het nergens, maar net als bij een vergelijkbare band als Goatwhore is genoemde combinatie hier uiterst probaat.

Tekstueel zijn er evenmin verrassingen. Heilige huisjes worden met de grond gelijkgemaakt dan wel compleet geridiculiseerd. Bovendien tilt zanger James VanDenBerg middels zijn driftige oratie de nummers naar een virulenter niveau. Enkel Castle of Meth wijkt qua inhoud af en past eigenlijk niet echt bij de strekking van de muziek.

Whore of Bethlehem schotelt ons met Upon Judas’ Throne een plaat voor die dus nergens voor opzienbarende reacties zal zorgen, maar die gewoon erg lekker klinkt. Fans van het genre hebben er weer een leuke band bij.

Tracklisting:Whore of Bethlehem - Upon Judas' Throne

 1. Upon Judas’ Throne
 2. Hideous Resurrection
 3. Christ Crusher
 4. The Crowning Moment
 5. Nocturnal Hauntings
 6. Storm of Plague
 7. Castle of Meth
 8. Leviathan’s Crown
 9. Detest the Belief
 10. Conjuring Your Death

Line-up:

 • Ryan Sylvie – Gitaar & zang
 • Rene Martinez – Drums
 • James VanDenBerg – Zang
 • Ellis Smith – Basgitaar & zang

Links: