When All Life Ends – Paradise Of Pain

When All Life Ends – Paradise Of Pain
eigen beheer – 2006

When All Life Ends is een metalcore band uit Rotterdam. Ze bestaan slechts een dik jaartje maar de heren zijn druk bezig geweest sinds die tijd. Zo hebben ze deelgenomen aan de bandwedstrijd ‘Pappop’ en deze wedstrijd zelfs gewonnen. De prijs was studiotijd en daar is deze demo het resultaat van.

Paradise Of Pain bevat vijf nummers plus een live-filmpje. Het geheel ziet er allemaal prima uit. De demo heeft ook een uitstekende productie voor demo-begrippen en dendert lekker de speakers uit. Muzikaal gezien brengt de band een combinatie van deathmetal riffs, hardcore breakdowns en Gothenburg melodie.

Het tempo ligt over het algemeen vrij hoog en de luisteraar wordt weinig rust gegund. Alle muzikanten laten horen hun instrument te beheersen en de brute schreeuwzang van vocalist Bart past prima bij de muziek van deze band.

Een goede demo dus, dit Paradise Of Pain. Er mag nog wel worden gewerkt aan een eigen gezicht. Ondanks de vrij hoge kwaliteit van de nummers willen ze niet echt blijven hangen en blijft het niveau dan ook stabiel. Echte uitschieters ben ik niet tegengekomen. Als de band aan deze zaken gaat werken, dan komt het met het officiële debuut van de heren helemaal goed.

When All Life Ends - Paradise Of PainTracklist:

  1. Rage Output
  2. Painful Eyes Behold
  3. No Redemption
  4. -37°C
  5. The Silence Of Death

Line-up:

  • Bart – vocals
  • Robb – guitar
  • René – bass
  • Gijs – drums

Links: