Waves Of Decay – Cycloptic

Ze hebben wat met golven, deze Noord-Antwerpenaren. Enkelen van hen speelden nog bij Horny Moses, een mens die wel eens een Rode Zee splitst. Nu zwemmen ze dus in de Golven van het Verval. Deze EP moet dan het voorvocht zijn.

Viriel voorvocht in dat geval. De heren steken van wal met een happy melodie op een vlottende ritmeriff en tappen vanaf dan uit een kwiek melodieus kruitvat, waar de frivoliteit vanaf spat. De gitaarsloepen schipperen tussen Zweedse melodieuze en nieuwerwetse heavy metal en dan kom je als referentie snel bij Soilwork uit, natuurlijk. Zeker wanneer het keyboard er zich een paar keer onder zet of er een elektrische lading doorheen jaagt.

Vocaal bevaart een hoog timbre zowel clean- als screamwateren met stevige overdrive-uithalen als accent. Daardoor variëren de zanglijnen sterk in debiet, maar de gezongen melodieën dobberen tamelijk rimpelloos mee in het kielzog. Eigenlijk gaat dat op voor het totaalgegeven op Cycloptic: de spoeling is zo breed , dat deze golf weinig verval nalaat. Het enige wat we echt onthouden hebben, is die openingsmelodie. Maar pas op: dit is dan ook nog maar het voorvocht.

Label:

Eigen beheer, 2017


Tracklisting:

  1. Destiny
  2. Cycloptic
  3. Craving For Misery
  4. As I Walk
  5. The Hurricane

Line-up:

  • Arun Rao – Gitaar, keyboards
  • Jelle Sterckx – Basgitaar
  • Stijn Kustermans – Vocalen
  • Ben Gyles – Drums
  • Jim Metal – Gitaar

Links: