Watered – Some Are Born Into the Endless Night

Watered – Some Are Born Into the Endless Night
AENTITAINMENT, 2014

Watered is een vrij jonge post-rock/metal band uit Duitsland. In 2011 brachten ze hun debuutalbum To Those Who Will Never Exist uit. In 2014 werd dit album opgevolgd door Some Are Born Into the Endless Night.

Zoals niet ongebruikelijk is in het genre is de muziek grotendeels instrumentaal. De band laat de muziek voor zichzelf spreken, en meestal lukt dat ze behoorlijk goed. De post-rock van Watered is misschien niet de meest originele die je zult vinden, maar de sfeervolle gitaartapijten weten je vaak wel voldoende mee te sleuren in het sonische verhaal dat op het album gepresenteerd wordt.

Ambiguity Pt.I: The Blur is een elektronisch tussenstukje dat misschien niet bijster origineel is, maar het doorbreekt de monotonie wel en zorgt voor wat afwisseling. Vanaf Ambiguity Pt.II: The Depth gaat de band weer verder met wat ze gewend zijn. Lange nummers, atmosferische tussenstukjes, ronkende climaxen,… alle genreclichés worden uit de kast gehaald, maar de mannen van Watered beschikken over genoeg kunde om het op een niet zo vervelende manier te doen en toch nog boeiende nummers te produceren.

Some Are Born Into the Endless Night is niet de meest originele release in het post-wereldje, maar de luisteraar die dat niet altijd noodzakelijk vindt zal dit album vast wel te pruimen vinden. Ikzelf hoop dat ze nog een wat eigen geluid zullen vinden. De muzikaliteit om een mooie band te worden hebben ze alvast.

Tracklisting:
 Watered – Some Are Born Into the Endless Night

  1. Keratokonus
  2. Cellar Door
  3. Ambiguity Pt.I: The Blur
  4. Ambiguity Pt.II: The Depth
  5. Sidereal Time: 47988
  6. Vanitas

Line-up:

  • Sebastian – Gitaar
  • Fabian – Drum
  • Ingo – Gitaar
  • Alfred – Basgitaar

Links: