Wasted Bullet – Elegy

Wasted Bullet – Elegy
Suburban Records, 2013

Elegy is de eerste volledige plaat van de Nederlandse band Wasted Bullet. “Terwijl het metalcoregenre overstroomd is met generische bands die allemaal hetzelfde klinken, onderscheidt Wasted Bullet zich met zijn unieke mengvorm van eerlijke hardcore, gecombineerd met bezwerende melodieën en muzikale tour-de-forces.” Deze tekst uit de promosheet van Elegy klinkt te mooi om waar te zijn, en is dat dan ook niet.

Toegegeven, fris klinkt de band wel, doordat men er bij vlagen erg ruig tegenaan gaat. De energie en het enthousiasme zijn er, dat is zeker. Aan de andere kant is Wasted Bullet in geen enkele zin uniek. Bandnaam, thema’s, muzikale ingrediënten, we hebben het allemaal al tientallen zo niet honderden keren gezien. Daar komt nog bij dat de liefhebbers van de hardere hard- en metalcore dit niet echt zullen pruimen vanwege de cleane vocalen (met Scum of the Earth had ik het even moeilijk).

Elegy is geen slecht album voor de liefhebbers van het melodieuze metalcoregenre, integendeel, maar is geenszins een unieke of originele plaat, en zal dus ook niemand buiten de vaste doelgroep aanspreken.

Tracklisting:
Wasted Bullet Elegy

 1. Grain of Sand
 2. Devolution
 3. Mouth Runner
 4. Pro Ana
 5. 21st Century Con Artists
 6. Icarus
 7. Sanctuary
 8. Elegy
 9. xJesusx
 10. Scum of the Earth
 11. Balthasar
 12. I See the End

Line-up:

 • Robbert – vocalen

 • Joel – Drums
 • Lesley – Bas
 • Max – Gitaar
 • Jasper – Gitaar

Links: