Warpath – Innocence Lost – 30 Years of Warpath

Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik het debuut van Warpath (When War Begins… Truth Disappears) in handen kreeg. Het was 1992 en de cd zat tussen de allereerste zending cd’s die ik als promo kreeg voor mijn radioprogramma. Ik was onder de indruk van de pakkende thrashriffs en ook van de manier waarop zanger Dirk Weiss melodie probeerde te leggen in een grunt. Het album vindt nog regelmatig de weg naar mijn cd-speler. Meer nog zelfs dan de opvolgers.

Sinds de heroprichting in 2015 is alleen zanger Dirk Weiss nog over, hoewel hij bij het laatste werk uit 1996 (Kill Your Enemy) geen deel meer uitmaakte van Warpath. Op de drempel naar hun dertigste jaar na de officiële oprichting, komt Warpath met de verzamelaar Innocence Lost-30 Years of Warpath. Deze bevat een nieuwe track en tien geremasterde songs afkomstig van alle voorgaande albums, behalve het eerder genoemde Kill Your Enemy. Het nieuwe nummer fungeert meteen als titeltrack en laat horen dat Warpath nog steeds op oorlogspad is.

Een ander hoogtepunt voor mij blijft de verschrikkelijk mooie cover van Venom’s Black Metal, waar naast Dirk Weiss ook Cronos (Venom) en Sabina Classen (Holy Moses) op te horen zijn. Verder is het enige nummer waar iets aan veranderd is de sluiter van het album, God Is Dead. Hierop is de solo opnieuw ingespeeld door de nieuwe gitarist Claudio Illanes.

Het album geeft een goed beeld van de historie van Warpath, hoewel er van mij wel wat meer nummers van hun debuut op hadden mogen staan. Mensen die Warpath niet kennen, zou ik deze schijf zeker aanraden als introductie, maar tevens het advies geven om het debuut uit 1992 ook eens een goede luisterbeurt te geven.

Label:

Massacre Records, 2020

Tracklisting:

 1. Innocence Lost
 2. Black Metal
 3. Reborn
 4. Against Everyone
 5. Massive
 6. Extend
 7. That’s For Me
 8. Paranoia
 9. F.U.
 10. Crossing
 11. God Is Dead

Line-up:

 • Dirk “Dicker” Weiss – Zang
 • Claudio Illanes – Gitaar
 • Roman Spinka – Gitaar
 • Sören Meyer – Basgitaar
 • Norman Rieck – Drums

Links: