Warchitect – Mind

Warchitect – Mind

Er zijn een heleboel goede bandjes in Nederland. Vooral instrumentaal en song technisch zijn er genoeg die indruk maken. Maar het nadeel hiervan is dat een band dan ook meestal valt of staat bij goede vocalen, en laat dat nou net waar het Warchitect aan ontbreekt.

De band, welke sinds 1998 bestaat, bevat prima muzikanten. Het CD hoesje ziet er prima verzorgt uit en ook muzikaal valt er weinig aan te merken op deze band.
Zelf omschrijven ze hun muziek al “progressieve death metal”. De sterk wisselende ritmes en het spel hebben zeker iets van prog-metal en verder maken ze death metal die me aan Death doet denken. De mix is prima en klinkt lekker vet, alleen de drums hadden er nog iets harder in gemogen. Opvallend zijn de goed te horen bas en de mooie rustige intro’s bij een aantal nummers.

Helaas heeft deze band geen sterke vocalen in huis. Ik ben dan ook van mening dat deze band met een lekkere grunt strot veel hoger zou kunnen scoren. Nu begint de 66 minuten durende CD me iets te snel te vervelen.
Voor mensen die zelf deze cd willen beoordelen: voor 15 euro te bestellen. Voor meer info kan je naar http://www.warchitect.nl