Warbringer – Woe To The Vanquished

Warbringer brengt niet alleen oorlog. Onder de titel Woe To The Vanquished brengt de band ook zijn vijfde langspeler. Op dit nieuwe album brengt de band, net als op de vier voorgaande albums, ouderwetse thrash.

Het eerste half uur van Woe to the Vanquished horen we letterlijk en figuurlijk zeven-in-een-half-dozijn-nummers. Thrash zoals thrash al jaren klinkt en hoort te klinken. Agressief, snel en beukend. Weinig verrassend dus, maar wel erg lekker.

De verrassing zit in het einde van het album en is getiteld When the Guns Fell Silent. Met zijn ruim elf minuten springt dit nummer er snel uit ten opzichte van de gemiddelde vier minuten die de rest van de nummers duren. When the Guns Fell Silent is een nummer in de stijl van bijvoorbeeld One van Metallica. Een rustige opbouw dus, waarbij de spanning steeds meer opgebouwd wordt en zo naar een climax werkt. Dit werkt slechts gedeeltelijk uiteindelijk en dat komt vooral omdat de stem van John Kevill zich niet echt leent voor de rustige gedeeltes van dit nummer.

Dit is een gouden tijd voor thrashliefhebbers met een hoog aantal kwaliteitsreleases. Warbringer valt enigszins in de middenmoot. Niet slecht, maar er is betere thrash op de markt.

Score:

75/100

Label:

Napalm Records, 2017

Tracklist:

 1. Silhouettes
 2. Woe to the Vanquished
 3. Remain Violent
 4. Shellfire
 5. Descending Blade
 6. Spectral Asylum
 7. Divinity of Flesh
 8. When the Guns Fell Silent

Line-Up:

 • John Kevill – Zang
 • Adam Carroll – Gitaar
 • Carlos Cruz – Drums
 • Jessie Sanchez – Bas
 • Chase Becker – Gitaar

Links:

Bewaren

Geef een reactie