Walls of Jericho – No One Can Save You from Yourself

Weinig vrouwtjes zijn zo stoer en ruig als Candice Kucsulian, de frontdame van Walls of Jericho. Deze dame schreeuwt en buldert als een onwaarschijnlijke furie, en dus was het vreemd dat het na The American Dream uit 2008 zo lang stil bleef rond deze band. Ik vond dit altijd al een beetje devrouwelijkeversie van Hatebreed, maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden. Ook al is het op deze vijfde plaat van Walls of Jericho meer dan ooit het geval.

Hardcore punk kan namelijk niet meer naar metalcore klinken dan op deze plaat. Vette en snedige riffs (met een pak New Yorkse hardcore-vibes) worden aan elkaar geramd met even veel thrashtempo’s als fysieke hardcore-springveercadansen. De typische positieve en krachtdadige teksten zijn opnieuw een basiselement, zoals op mijn favoriete nummer van deze plaat, getiteld Cutbird (met een enorm catchy refrein en dito tekst).

There is beauty in this
You just have to find it
And the beauty is I survived it

Het feit dat er vanuit de achtergrond hevig meegebruld – en gescandeerd wordt, maakt het des te aanstekelijker. Ook Fight The Good Fight en Anthem mogen om voorgenoemde redenen gehoord worden.

Een exemplarisch genreplaatje, dat weliswaar geen metal pur sang is, maar niettemin brutaal, agressief en hard doorbeukt en dusdanig ook wel een paar verloren gelopen thrashers en metalcorefans intens zal kunnen bekoren. De positiviteit moet je er maar bijnemen … of zo. Prima werkstuk.

Tracklisting:walls-768x767

 1. Intro
 2. Illusion of Safety
 3. No One Can Save You From Yourself
 4. Forever Militant
 5. Fight the Good Fight
 6. Cutbird
 7. Relentless
 8. Damage Done
 9. Reign Supreme
 10. Wrapped in Violence
 11. Anthem
 12. Beyond All Praise

Line-up:

 • Candace Kucsulain – Keel
 • Chris Rawson – Gitaar
 • Mike Hasty – Gitaar
 • Aaron Ruby – Bas
 • Dustin Schoenhofer – Drums

Label:

Napalm Records, 2016

Links:

Score: 79/100