Voz De Nenhum – Sublimation

Voz De Nenhum komt uit Cyprus en betekent “De stem van niemand” in het Portugees. Hoe gek mag het allemaal niet zijn. Buh…Cyprus, duh…? Is dat niet gewoon een land om naartoe te gaan op vakantie, hoor ik jullie allemaal denken. Op het einde van dit schrijfsel wordt het duidelijk of het ook zo is. Voz de Nenhum speelt een beklijvende, ijzig en angstig aandoende vorm van, zoals de band het zelf noemt, experimentele black metal. Voeg daar nog een snuifje industrial aan toe en je bent er. Met andere woorden, opnieuw een werkje voor de echte fan? Of kan het ook mensen bekoren die dit subgenre niet dagelijks door de boxen laat knallen? Wat wel is, is dat deze band nieuw is aan dit firmament en dat kan voor een verrassing zorgen ook natuurlijk, of net niet.

Zeven nummers hebben de kerels in elkaar gedraaid. Allemaal om en bij de zeven minuten lang. Allemaal volgepropt met pompende beats en geprogrammeerde drum, bezwerende en repetitieve gitaarlijnen, effecten en cleane dan weer brute vocalen. Het derde nummer, Nails, start met een eenvoudige akoestische gitaarlijn en prevelende, klagerige cleane zang. Nou, is goed voor het begin van een nummer, maar hier gaan ze vrolijk een zeven minuten mee verder, tja. Het nummer Chains start, hoe kan het ook anders, met een geluidseffect sterk gelijkend op het kloppen op kettingen. Een dissonante gitaarpartij neemt de bovenhand en leidt je verder op weg doorheen het nummer, saai is dan het juiste woord. En de kerels breien er nog twee echt slechte tot middelmatige nummers aan vast. Gelukkig trekken bij het afsluitende nummer Voidsworn de snellere drumpartijen nog even vaag de aandacht.

Niet echt boeiend moet ik zeggen, deze eerste langspeler van deze Cyprioten. Cyprus is dus gewoon echt een land voor vakantie en enkel voor hen die ervan houden. Zegt dit genoeg?

Score:

55/100

Label:

Aesthetic Death, 2019.

Tracklisting:

 1. La’laxa
 2. Hornbearer
 3. Nails
 4. Chains
 5. They
 6. Voidsworn

Line-up:

 • M. Menthor – drum, percussie
 • V. Hate – keyboard
 • Adonis Kilonis – zang
 • Hermes – zang
 • A. Dictator – zang, gitaren, effecten

Links: