Voyager – V

Voyager – V
Eigen Beheer, 2014

De vijfde cd van de Australische progressieve rockband Voyager krijgt de toepasselijke titel V mee. Het ding klokt bijna een uur. Dat kan een hele zit worden ondanks het feit dat het promopraatje een heavy en groovende plaat met veel melodie belooft.

Opener Hyperventilating is al een goed nummer. Hierin wordt bovenstaande belofte ingelost en dat belooft wat. En ja hoor, daar dient nummer twee zich aan in de vorm van Breaking Down. Uber-catchy vanaf de allereerste keer dat het refrein voorbij komt. Het heeft net te veel ballen om emo te zijn en dat mag positief worden opgevat. Tegen het einde wordt gevreesd voor een toonmodulatie. Gelukkig blijft deze uit want het nummer is zonder deze frats goed genoeg.

Muzikale referenties zijn er met het latere A Fire Inside. A Beautiful Mistake brengt ons cleane vrouwenzang, wat hier goed uitpakt. Embrace heeft blijkbaar een toetsenintro nodig, daarna knalt het refrein erin. Niet geheel toevallig dat Voyager dit nummer met het meest herkenbare stuk begint. Radiohit?

En zo gaat het van het ene mooie moment naar het andere hoogtepunt. V is daarmee een mooi uitgebalanceerd album geworden waarin elk nummer wel iets heeft wat de aandacht pakt.

De heren gitaristen die mogen soleren zetten nogal eens een arpeggio in waardoor de naam Jason Becker boven komt. Knap gedaan, ook omdat de sfeer overeind blijft.

Het uurtje progressieve rock vliegt voorbij met een album als V. Voyager is op haar sterkst in de wat snellere nummers en kan dan met sterke en herkenbare refreinen op de proppen komen. Lekker plaatje.

Tracklisting:
Voyager - V

 1. Hyperventilating
 2. Breaking Down
 3. A Beautiful Mistake
 4. Fortune Favours The Blind
 5. You Tthe Shallow
 6. Embrace The Limitless
 7. Orpheus
 8. Domination Game
 9. Peacekeeper
 10. It’s A Wonder
 11. The Morning Light
 12. Summer Always Comes Again
 13. Seasons Of Age

Line-up:

 • Daniel Estrin – Vocalen, keytar
 • Scott Kay – Gitaar
 • Simone Dow – Gitaar
 • Alex Cannion – Basgitaar, vocalen
 • Ashley Doodkorte – Drums

Links: