Vorga – Radiant Gloom

Het totaal onleesbare logo deed me bij het starten van deze recensie schrikken: ik wil wel iets opschrijven maar als het logo niet te ontcijferen is, zal het wel een ellenlange zoektocht op internet worden. Gelukkig valt het mee want het adres van de website staat achterop het hoesje. Goed, Vorga dus. Een Duitse band met een Bulgaar op vocalen. Radiant Gloom is de eerste release en deze komt uit in een oplage van 250 handgenummerde exemplaren.

In vier nummers zet de band haar vingerafdruk en het is duidelijk: dit is lekker gelaagde black metal die loodzwaar klinkt en toch sporadisch wat melodie bevat (Argil). Divine is het nummer met de meeste afwisseling, veroorzaakt door de breaks en tempowisselingen. De andere twee tracks zijn meer dan gemiddeld goed. Vooral doordat onze Bulgaarse vriend (hoe spreek je zijn naam uit?) over een hees stemgeluid beschikt en precies hard genoeg in de mix staat om onverstaanbaar te blijven en de riffs de hoofdrol te laten spelen.

Bij sommige EP’s ben je blij dat de speelduur erop zit, Vorga is typisch zo’n band die precies het omgekeerde weet te creëren, want hier lust ik met gemak een heel album van.

Label:

Eigen beheer

Tracklisting:

  1. The Black Age
  2. Argil
  3. Divine
  4. Hunger

Line-up:

  • Пешо Спейса – Vocalen
  • Atlas – Gitaar, basgitaar
  • Volker – Gitaar
  • Jervas – Drums

Link:

Vorga Facebook