Voracious Scourge – In Death

Het debuutalbum van Voracious Scourge viel vlak na de vakantie in fysieke vorm op de deurmat. Precies op een moment dat de nazomerdip haar intrede doet: elke dag weer naar het werk, de dagen worden steeds iets korter, langzaamaan plannen maken voor de kerst en de nog steeds geldende COVID-19 maatregelen die ervoor zorgen dat het humeur steeds slechter wordt. In Death is er eigenhandig verantwoordelijk voor dat deze tijd nog enigszins dragelijk is.

Dat we met een hoge kwaliteit aan death metal te maken hebben wordt vanaf de eerste noot duidelijk. En dat kan ook niet anders als je naar de line-up kijkt. Hierin vinden we op zang Adrie Kloosterwaard (Sinister) en op drums Mike Smith (ex-Suffocation). Ook bassist Tony Choy (Atheïst en ex-Pestilence) en de gitaristen Billy Richard (Cranial Sledge) en Jason McIntyre (Excommunicated, Suture) zijn van de partij. Verder vinden we gastoptredens van James Murphy (Ex-Death, ex-Testament) en Andy LaRocque (King Diamond). Over een deathmetalsupergroep gesproken…

Van deze namedropping hoeft Voracious Scourge het gelukkig niet te hebben. Na een kort intro wordt Heaven’s Scorched ingezet en wordt duidelijk dat men op eigen houtje een meer dan goed album heeft afgeleverd. Genoemd nummer doet sterk denken aan Bloodbath, ook zo’n band waar gevestigde namen in te vinden zijn. Daarna is het ruim veertig minuten death metal die alles verpulverend haar werk doet. De ene na de andere lompe en brute riff wordt afgevuurd waar Kloosterwaard de zo vertrouwde diepe grunt overheen roggelt. Tony Choy pakt zijn momenten (onder andere in de nummers Voracious Scourge en Mental Enslavement) waarin hij andermaal bewijst dat hij een van de beste bassisten in het genre is.

Ruimte wordt je als luisteraar nauwelijks gegund. Niet dat we daarom vragen, zeker niet als het niveau van de geboden nummers dermate hoog ligt. Er lijkt goed nagedacht te zijn over de volgorde van de nummers want deze wordt naar het einde van In Death steeds hoger. Het is alsof Voracious Scourge je als een boa constrictor eerst vastgrijpt en je dan heel langzaam verstikt waarop de onvermijdelijke dood volgt. Wat een heerlijke manier om te gaan!

Score:

95/100

Label:

Massacre Records, 2020

Tracklisting:

 1. Retribution Of The Damned (intro)
 2. Heaven’s Scorched
 3. Defleshed Messiah
 4. Voracious Scourge
 5. Mental Enslavement
 6. In Death
 7. A Lilfe Condemned
 8. Harbringer Of Our Own Demise
 9. Tank Tread Evisceration
 10. Born Dead (Death cover)

Line-up:

 • Adrie Kloosterwaard – Zang
 • Jason McIntyre – Gitaar
 • Billy Richard – Gitaar
 • Tony Choy – Basgitaar
 • Mike Smith – Drums

Links: