Voodoo Stan & The Satan Band – The Dead & The Departed

Als een band haar muziek omschrijft als “piratenmetal”, denk ik aan acts als Running Wild en Alestorm. Lekkere vrolijke deuntjes waarbij een glas bier of rum niet misstaat. Hoe anders is dat met Voodoo Stan & The Satan Band. Niks, geen vrolijke deuntje om je glas bij te heffen, maar pure weemoedigheid.

Dit album brengt drie kwartier aan klaagzang met als thema’s de doden, regen in de Caraïben en meer van dergelijke neerslachtigheid. De zang van Peter Watchout is heel vertellend en voorzien van een slechte uitspraak, voor mij doet dit afbreuk aan het algehele geluid en dood het de stemming van de muziek. En toch past het ergens ook wel bij deze band die geen muziek maakt om van te genieten tenslotte.

The Dead & The Departed kan zeker onder piratenmetal weggezet worden, alleen dan de vervloekte piraten. De kapitein Barbossa tegen de kapitein Jack Sparrow acts als Alestorm als het ware. Zelf ben ik meer van de vrolijke deuntjes en kan dan ook niet zoveel met de tien tracks die ik voorgeschoteld heb gekregen. Liefhebbers van klassieke metaldeuntjes die onder de zeepokken zitten en omringt zijn door ronddrijvende rottende lijken gaan dit album van Voodoo Stan & The Satan Band zeker kunnen waarderen en tellen dan zeker een stuk of tien punten bij de score op.

Score:

70/100

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklisting:

 1. Time to Bury Them
 2. The Dead
 3. Ship of Black Bones (Ohoy, My Love!)
 4. Bones of the Dead
 5. Black Ring
 6. Peg Leg Dance
 7. Rains in the Caribbean
 8. The Grand Louisiana
 9. Charles Vane
 10. The Departed

Line-Up:

 • Peter Watchout – Zang
 • Voodoo Stan – Gitaar
 • Släcker Torst – Bas
 • Johannes Försämling – Drums
 • Kuo Li – Keyboard

Links: