Voodoo Highway – Broken Uncle’s Inn

Voodoo Highway – Broken Uncle’s Inn

Rock ‘n Growl, 2011

Retro is in. Werden we de afgelopen maand al verblijd met jaren zeventig rock via Rival Sons, deze maand is het de beurt aan Voodoo Highway. De muzikale mosterd die Voodoo Highway ten toon spreidt op Broken Uncle’s Inn is overduidelijk gehaald bij acts als Deep Purple en Rainbow. En dat is, ondanks dat een kniesoor de originaliteit van deze Italiaanse act in twijfel zal trekken, helemaal niet erg. De kwaliteit van deze debuutplaat staat buiten kijf.

Zoals gezegd wordt de luisteraar verblijd met nostalgische klanken die met name aan het eind van de jaren zeventig en begin jaren tachtig van de vorige eeuw ten gehore werden gebracht door de hierboven genoemde stadion-acts. Ook de naam van David Coverdale’s vehikel Whitesnake komt regelmatig opborrelen bij beluistering van Broken Uncle’s Inn. Muzikaal is het allemaal dik in orde. De tien nummers kennen een lekker tempo waarbij het vooral gitarist Matteo Bizzarri is die met zijn Blackmore-achtige escapades de show steelt. Het lekkere Hammond-geluid van toetsenist Alessondro Duo maakt het plaatje compleet. Van dit muzikale pad wordt eigenlijk nauwelijks afgeweken. Of het moet in Running Around zijn, dat steunt op een doeltreffende AC/DC-riff en waar op het eind zelfs een stukje Hocus Pocus van het Nederlandse Focus wordt aangehaald. Leuk. De (verplichte) ballad Heaven With No Stars is een skip-momentje, maar verder concludeer ik dat het debuut van Voodoo Highway goed gelukt is.

Ondanks dat de teksten niet echt om over naar huis te schrijven zijn (J.C. Superfuck), kunnen liefhebbers van hierboven aangehaalde bands zich verkneukelen bij dit schijfje. Pretentieloos en ongecompliceerd, maar erg lekker. Oudere jongere: u weet wat u te doen staat!

Tracklisting:
cover voodoo highway 200 200

 1. Intro
 2. Till It Bleeds
 3. The Fire Will Burn Away
 4. J.C. Superfuck
 5. Window
 6. Running Around
 7. Broken Uncle’s Inn
 8. Heaven With No Stars
 9. Gasoline Woman
 10. In Fact It’s The Worst

Line-up:

 • Matteo Bizzarri – gitaar, zang
 • Fillippo Cavallini – bas, zang
 • Federico Di Marco – zang en gitaar
 • Lorenzo Gollini – drums
 • Allessandro Duo – toetsen, gitaar, zang

Links: