Voodoo Circle – Raised On Rock

Raised On Rock is het vijfde album van Voodoo Circle. Liefhebbers van eerder werk van de band weten eigenlijk al precies wat ze kunnen verwachten; stevige rock doordrenkt van blues en vooral veel invloeden uit de tachtiger jaren. De verwijzing naar Whitesnake is snel gemaakt en dan vooral de periode van de albums 1984 en Slip Of The Tongue.

Nieuw op dit vijfde album is zanger Herbie Langhans (o.a. Sinbreed en Seventh Avenue). Qua geluid maakt dit echter nauwelijks verschil. Je hoort nog steeds Whitesnake, vooral in het nummer Where Is The World We Love dat erg doet denken aan Is This Love. De gitaarpartijen lijken verdacht veel op de hit van David Coverdale en consorten, net als de gehele sfeer van het nummer overigens. Een typische jaren tachtig power ballad.

Maakt dit gevoel dat je de muziek eerder gehoord hebt dan ook gelijk dat het slecht is? Nee. De uitvoering is namelijk goed, net als de productie precies bij het geluid past: dik en vol. Voodoo Circle afdoen als een Whitesnake-kloon is eigenlijk iets te gemakkelijk en ook niet terecht. Dat de band de draad oppakt waar ‘snake’ en soortgelijke bands zijn afgehaakt is een betere omschrijving en doet de band meer eer aan.

Score:

75/100

Label:

AFM Records, 2018

Tracklist:

 1. Running Away From Love
 2. Higher Love
 3. Walk On The Line
 4. You Promised Me Heaven
 5. Just Take My Heart
 6. Where Is The World We Love
 7. Ultimate Sin
 8. Chase Me Away
 9. Unknown Stranger
 10. Dreamchaser
 11. Love Is An Ocean

Line-Up:

 • Alex Beyrodt – Gitaren
 • Herbie Langhans – Zang
 • Mat Sinner – Bas
 • Francesco „Cesco“ Jovino – Drums

Links: