Voodoo Circle – More Than One Way Home

Voodoo Circle – More Than One Way Home
Rock Inc., 2013

Het verlangen naar de gloriedagen van de hardrock en de symfonische rock is zeer groot dezer dagen, gezien de talrijke releases die via allerlei wegen verwijzen naar die jaren ’70 en de eerste helft van de jaren ’80. Met wisselend succes trouwens. Dit Voodoo Circle is geen onbekende voor wie houdt van dit genre. De vorige twee platen gooiden al hoge ogen, en deze doet dat ook. Tenminste, voor wie niet al te kritisch kijkt naar de geraadpleegde bronnen. Volgers van deze band weten waar de mosterd vandaan komt: Deep Purple, Rainbow en Whitesnake. Elk nummer is dan ook te herleiden tot een synthese van die groepen.

Klinkt dat goed? Dat klinkt verduiveld goed! De stem van David Readman is gewoonweg verbijsterend. Zo zingen we Coverdale dus naar huis, mensen. Je kan hem wel wat vergelijken, qua aanpak dan, met Graham Bonnet zoals die klonk op het Gone to Earth-album van Rainbow. Jezus, wat is dit goed. Natuurlijk, er wordt gestolen als de raven, maar dan wel in stijl. Zo is The Ghost in Your Heart niets anders dan een kopie van Perfect Strangers van Purple. Zelfde riff, zelfde ritme, zelfde toetsenpartijen. Who cares, dit klinkt waanzinnig goed.

De kwaliteit van deze schijf is zo goed dat elke rechtgeaarde liefhebber van bluesy rock dit blindelings kan aanschaffen. Om dan heel fout met de raampjes open te gaan rondhossen met de auto met dit spul op 10. Gewoon doen, en wie er problemen mee heeft geef je een kopstoot. Niet uit agressie, maar uit enthousiasme. Hell Yeah!

Tracklisting:
Ad Plenitatem Lunae - Tempus non est Iocundum

 1. Graveyard City
 2. Tears In The Rain
 3. Heart Of Babylon
 4. Cry For Love
 5. Alissa
 6. The Ghost In Your Heart
 7. Bane Of My Existence
 8. More Than One Way Home
 9. The Killer In You
 10. The Saint And The Sinner
 11. Victim Of Love
 12. Open Your Eyes
 13. Shape Of Things To Come
 14. Castles Burn

Line-up:

 • Alex Beyrodt – Guitars
 • David Readman – Vocals
 • Giulio Martinelli – Guitars
 • Jimmy Kresic – Keyboards
 • Mat Sinner – Bass
 • Markus Kullmann – Drums

Links: