Von Sirius – The Mystical Doktryn Of Spiritual Accomplishment

Von Sirius – The Mystical Doktryn Of Spiritual Accomplishment

Two Fat Man 2005

Hoe slecht kan iets zijn vraag ik me wel eens af. Nou Von Sirius komt met hun schijf “The Mystical Doktryn Of Spiritual Accomplishment” heel dicht in de buurt van het plakaat “Belabberd Slecht”.
Dat wat “Electro/Goth Metal filled with Death & Industrial Touches, Deeply routed in Occultism” zou moeten zijn komt als dunne diarree mijn speakers uit gesijpeld. Ik snap dit soort releases niet. Waarom wil een platenlabel met dit soort slechts in zee gaan?

von sirius

Wat allereerst meteen opvalt is de productie van de schijf. Zulks een flinterdun geluid waardoor de eerder aangehaalde vergelijking diarree meteen bij een ieder op zal komen. Een iel en ijl geluid dus. Combineer dat dan met uiterst simpele gitaar riffs, die je broertje van 5 met zijn eerste speelgoed elektrieke gitaar nog wel had kunnen bedenken.
Voeg daarbij een keyboard wat bespeeld wordt door een lid van de Jostiband. Nog een andere mongool trekt zijn strot los om daar de meest ongeinspireerde grunt uit te laten voortplassen. De clean vocals klinken oersaai en zo a-melodieus als de pest. En dan hebben we het nog geen eens gehad over het gebruik van de drum computer. Mensen laat dat rot ding toch eens achterwege als je niet weet hoe je het een beetje professioneel aan moet pakken. Sterker nog
pleur dat ding weg en laat een drummer in levende lijve die simpele beats indrummen, Leer het anders zelf en drum dit, een ieder kan dit. Wat een debiele meuk is dit zeg.

Mijn advies voor deze plaat: Nooit maar dan ook Nooit uitchecken deze schijf. Wat is het leven een recensent toch kut…..

Tracklist:

  1. Le Fue Sacre
  2. Espoir Avorte
  3. The Call Of Von Sirius
  4. SadX
  5. Babalon
  6. You Ruined It All
  7. Priere
  8. Deliverance

Links: