Von – Dark Gods:Seven Billion Slaves

Von – Dark Gods:Seven Billion Slaves
Von Records, 2013

Wat een fucking extreme shit is dit. Von, de Amerikaanse black metal-band met cult-status die oorspronkelijk van 1987 tot 1992 actief was. Het collectief is sinds 2010 weer bij elkaar, maar bracht al eerder in de jaren 2000 een compilatie- en live-album uit. Nu dus weer een full length.

Op die cd, getiteld Dark Gods:Seven Billion Slaves, brengen de oude metallers minimalistische black, op een bijna continue blastbeat met slechts enkele fills. De gitaren doen bijna niets dan riffjes van drie á vier powerakkoorden op herhaling gooien, wat het zo extreem maakt en minimaal. Dit is echt rauw, bloedrood rauw.

Hoogtepunt van het rauwe is het ijselijk kille Rawrot. Een grafwerk van bijna acht minuten waarvan de eerste twee minuten redelijk swingend genoemd kunnen worden als je hoort wat er op volgt. Ziekelijk ijle gitaarriffs die op een monotoon ritme de zuurstof uit de lucht om je heen trekt en je bij de keel vat om je doodsangsten uit te laten staan tijdens de wurging die volgt. De laatste vier minuten van deze track brengen je met hamerslagen langzaam om het leven. Zet dit op in een isoleercel op, op repeat one, en je krijgt iemand binnen no-time geestesgestoord.

Een ziekelijk album. Bloedstollend extreem, hatelijk en vol negativiteit. Je kunt niets anders doen dan je overgeven en deze helletocht doorstaan. Goed nieuws, Seven Billion Slaves is deel één van het Dark Gods-drieluik. Meer is dus in de maak. Welkom terug dus, in de koude wereld van Von.

Tracklisting:
Von – Dark Gods:Seven Billion Slaves

 1. They Have Come
 2. Ancient Flesh Of The Dark Gods (Feat. Coffinworm)
 3. Hands Of Black Death
 4. Dark Gods
 5. Monster!
 6. RawRot
 7. DevilsWhore
 8. I Am Inhuman
 9. Black Eyes

Line-up:

 • Venien – Zang, Bas
 • Lord Giblete – Gitaar
 • Hangman – Gitaar
 • Dirty FvKn Pistols – Drums

Links: