VOLA – Inmazes

VOLA is een nieuwe Deense band, die met Inmazes haar debuut voorstelt. Eigenlijk kun je zonder de promofiche te lezen reeds van de eerste minuut zeggen welk soort posters er ophangen in de repetitieruimte van deze progressieve rockers. We horen bands als Porcupine Tree en Devin Townsend zeker terug in deze muziek, maar toch hebben de Denen ook een eigen smoel.

De muziek van deze heren balanceert tussen sferige synthzwevers en aritmische grooves, waar zanger Asger met zoete/flauwe stem op inzingt. Iets wat moet wennen, maar fans van Opeth, Devin of Porcupine Tree zijn hier uiteraard wel vertrouwd mee. Op zich klinkt het me allemaal lekker in de oren, maar dit Inmazes klinkt naar mijn gevoel af en toe wat droog. De grooves duren hier en daar te lang en klinken wat houterig, waardoor de nummers wat richting missen.

Je krijgt op die manier wel een product dat wat eigenzinnig aanvoelt, met aparte grooves en een sfeervol triplaagje in de synths, en met daar bovenop zoete, cleane vocals. Nummers waar je rustig in kan verdwijnen, maar waar ik persoonlijk een bepaalde houvast en/of opbouw mis. Desalniettemin een fijne ontdekking.

 

a4138172011_10

Label:

Mascot Records, 2016

Tracklisting:

 1. The Same War
 2. Stray The Skies
 3. Starburn
 4. Owls
 5. Your Mind Is A Helpless Dreamer
 6. Emily
 7. Gutter Moon
 8. A Stare Without Eyes
 9. Feed The Creatures
 10. Inmazes

Line-up:

 • Asger Mygind – Gitaar, zang
 • Martin Werner – Synth, Programmeren
 • Nicolai Mogensen – Bas
 • Felix Ewert – Drums

Links:

Score: 72/100