Voivod – Ultraman

Eerder dit jaar bracht Voivod het zeer sterke Synchro Anarchy uit, dat zeker op mijn jaarlijst zal verschijnen. Mijn vreugde was dan ook groot toen ik hoorde dat er nog een EP met materiaal uit dezelfde opnamesessies van dat album zou uitkomen.

De aanblik van de tracklist van Ultraman, het leidend voorwerp van deze review, temperde mijn vreugde redelijk snel. De eerste drie nummers blijken interpretaties van de openingstune, victorytune en eindtune van de Japanse serie Ultraman. Wellicht leuk voor de fans van de serie, maar de drie minuten die deze tunes bij elkaar duren, stellen muzikaal weinig voor.


De B-kant is een stuk interessanter, met snaarstrakke uitvoeringen van Overreaction en Voïvod, die zijn opgenomen tijdens het 35-jarige jubileumconcert uit 2018 en waarvan de rest van het concert als bonus-cd bij Synchro Anarchy te vinden is. Daar hadden deze twee nummers nog prima bij gekund en dan had deze EP – die alleen digitaal en op vinyl te krijgen is – achterwege kunnen blijven. Gezien de overvolle wachtrijen bij de vinylpersen was dat ook wel zo sympathiek geweest. 

Label:

Century Media, 2022

Tracklisting:

  1. Ultraman – Opening Theme
  2. Ultraman – Victory Theme
  3. Ultraman – Closing Theme
  4. Overreaction (Return To Morgöth – Live 2018)
  5. Voïvod (Return To Morgöth – Live 2018)

Line-up:

  • Denis “Snake” Belanger – Zang
  • Daniel “Chewy” Mongrain – Gitaar
  • Dominic “Rocky” Laroche – Bas
  • Michel “Away” Langevin – Drums

Links: