Voidhanger – Wrathprayers

Voidhanger – Wrathprayers
Witching Hour Productions, 2011

Kijk, zo maakt je mij geil. Een (v)oorspel waarin een nieuwe band aangekondigd wordt met bandleden die afkomstig zijn van Infernal War en het Poolse Massemord. Ik had er nog geen noot van gehoord en ik vond hem al geslaagd, al helemaal nadat ik de vermelding “Hertz Studio” zag staan op het promoblaadje.

Terecht trouwens. Net als de bands waarin ze anders spelen leveren deze heren met Voidhanger typisch Poolse black metal af: brutaal en snel. En ja, het is in wezen een thrash black band, maar je hoort gewoon dat ze zich bij wijlen moeten inhouden om de boel niet onder te blasten. Vocaal is het al even brutaal met een gesnauwde gruntzang, waardoor je je al snel gaat afvragen waarom er nu en dan op zijn Slayer‘s old school gethrashed wordt. Niet dat het geforceerd overkomt, deze extreme thrash, de Impiety/Angelcorpse vibes spatten er van af, ik ben gewoon zo verslaafd geraakt aan die extreme uitbarstingen van Infernal War en Massemord dat dit overkomt als gecontroleerde agressie. Na enkele luisterbeurten raak je daar gelukkig wel van af.

Radicaal harde thrash dus met een Pools black metal gestel. Headbangen aan veel te hoge snelheden en ondertussen ook nog eens Satan blij maken met een overdosis dodelijke lust. Voidhanger kan mij krijgen. Luistertips: Son of Cain en Carnivorous Lunar Activities.

Voidhanger

Tracklisting:

 1. Wrathprayer

 2. Skin the Lambs

 3. Son of Cain

 4. Dead Whore’s Corpse

 5. Sentenced to Fall
 6. Daughter of Filth

 7. Void

 8. The Vampire of Beuthen

 9. Carnivorous Lunar Activities

Line-up:

 • Priest – Drums

 • Zyklon – Guitars, Bass
 • Warcrimer – Vocals

Links: