Void – Void

Void – Void
Duplicate Records, 2011

Negen jaar na het debuut is het Britse Void terug aan het front met nieuw werk. Post Human is destijds uiterst positief ontvangen. De line-up is ondertussen behoorlijk veranderd met Burwood op drums en Ben Lowe op zang. Helaas gaat de line-up nu weer veranderen. Ben Lowe heeft begin dit jaar het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. De band heeft besloten door te gaan met het maken van muziek.

Wat voor muziek precies? Dat is best lastig te omschrijven. Na een introductie knalt Alligator X-Ray uiterst agressief de kamer in met een snelle blastbeat. De twee nummers die volgen zijn behoorlijk black met rauwe, furieuze maar ook melodieuze riffs. Toch hoor je hier en daar ook wat subtiele post-hardcore-invloeden en vreemde technische uitspattingen. Het hierop volgende blijft black georiënteerd, maar wordt steeds minder melodiegericht. Vreemde wisselingen, spitsvondig drumwerk en een snufje brutale death. De vocalen wisselen tussen een zieke krijs, een rauwe brul en iets wat voor clean door zou moeten gaan. Het past perfect bij de rauwe muziek.

De productie sluit naadloos aan bij het rauwe karakter van de muziek. Het geheel klinkt organisch en een beetje lo-fi. Alles is echter nauwgezet te volgen. Ik heb zelden een productie gehoord die zo rauw is maar toch zo helder. Alle instrumenten komen goed uit de verf en worden met verve gehanteerd. Deze zal ik nog wel eens opzetten.

Tracklisting: Void - Void

 1. Cicatrix
 2. Alligator X-Ray
 3. Ego Tranquilizer
 4. Where Red Limbs Stir
 5. Cypher
 6. Feral
 7. Exempt
 8. Spectre
 9. Babylon

Line-up:

 • Ben Lowe – Vocalen
 • OCD – Gitaar, Programmering, Samples
 • Archibald – Basgitaar, Piano
 • Burwood – Drums

Links: