Vittra – Wardens

En we zijn weer aanbeland in Zweden. Iets wat me de afgelopen weken, op muzikaal gebied, vaker voorvalt. Niet dat we een vrijgeleide hebben gekregen om naar het noorden te reizen, u weet wel waarom. Deze vier heren noemen zich Vittra. Dit Wardens, met vier nummers, is een EP geworden die men uitbrengt in eigen beheer. Het is een verwijzing naar thrash- en melodic death/blackmetalgrootheden als In Flames, Dissection en At The Gates. Nu, dat Zweden muziek kunnen maken, daar moeten we niet aan twijfelen, maar of dit Vittra hetgene is waar we met zijn allen op aan het wachten zijn, dat betwijfel ik.

Je krijgt een wat zompige sound voor de voeten geworpen die eerder typisch te noemen is, die alzo wel niet toelaat ten volle te kunnen genieten van de gitaar- en baspartijen. Het eerder thrashy Necrotic Apocalypse kan me zo toch niet helemaal bekoren. Vlot geschoren doch bebloed worden de teksten eerder naar je toegeblaft.

Dan geef me maar het naar In Flames ruikende Modest Charade. Of Cloudbreaker dat wat smaakt naar At The Gates. Niet dat dit Vittra al in dezelfde schoenen staat, bij lange na nog niet, maar je hoort wel waar de mosterd gevonden is. Het erg lekkere Wardens Of The Grove sluit al blastend de wat teleurstellende EP af.

Deze heren dienen nog toch nog wat verder te professionaliseren en dit in heel wat facetten alvorens enige pot of pan kan gebroken worden. Ik heb de indruk dat het net te vaak te gemaakt overkomt. Een tip is ook om de nummers niet te vol met zang te stoppen, dat leidt je als luisteraar vaak nog wel eens af van de muziek.

Label:

Eigen Beheer, 2021

Tracklisting:

  1. Necrotic Apocalypse
  2. Modest Charade
  3. Cloudbreaker
  4. Wardens Of The Grove

Line-up:

  • Alex Smith – Drum
  • David Döragrip – Zang
  • Gustav Svensson – Bas
  • Johan Murmester – Gitaar

Links: