Virus Inhumanity – Re-Infected

Eind december ’21 bracht de Belgische groove/death metalband Virus Inhumanity een eerste EP uit: Infectious. Deze werd door Zware Metalen niet van een recensie voorzien. Het label stuurde toch een digitale promo naar onze burelen. Reden daarvan is dat Virus Inhumanity de nummers van de EP afgelopen zomer opnieuw heeft gemixt en dus Re-Infected verschijnt een half jaar na het debuut. We zien voorzien je vandaag van een dubbele recensie.

Infectious staat bol van de venijnig groovende riffs die tegen thrash aan schuren maar die vanwege de grunts met een dikke voet in de death metal staan. Dit is metal met een hoofdletter M. Zwaar, log, ritmisch, goed doordacht en boeiend van de eerste tot de laatste seconde. Niet voor niets wordt Virus Inhumanity genoemd als: voor fans van Pantera, Lamb Of God en Sepultura. De mix van groove en death metal levert een vrij unieke maar zeker ook goed stuk muziek op. Hoogtepunt: het nummer Virus Inhumanity met van die heerlijke dubbele gitaarlijntjes.

De mix op Re-Infected is verzorgd door de drummer van Virus Inhumanity en daarbij zijn de nummers bijna onherkenbaar getransformeerd in groovende dance-nummers. De gitaren zijn op Re-Infected ver weggestopt in de mix, worden overschaduwd door de elektronische geluiden en alle drums zijn geprogrammeerd. Van metal is op Re-Infected weinig te merken. Enkel de vocalen zijn meegenomen en voorzien van elektronische drums en digitale geluidjes. 99% Van de lezers hier zal er weinig mee hebben en veel liever Infectious horen.

Re-Infected is een gewaagd experiment. Of het een geslaagd experiment is, zal sterk afhangen van hoe breed je horizon is. Persoonlijk wacht ik liever op een volledig album in het verlengde van Infectious. Maar laat je daardoor vooral niet tegenhouden en check beide releases. Warm aanbevolen!

Label:

Eigen beheer, 2022

Tracklisting:

  1. 7 Sins (Part I) – Remix
  2. 7 Sins (Part II) – Remix
  3. Virus Inhumanity – Remix
  4. Baptized In Fire – Remix
  5. Darkness Came – Remix

Line-up:

  • Dimi – Zang
  • Robbie – Gitaar
  • John – Gitaar
  • Elvis – Basgitaar
  • Sepp – Drums

Links: