Vio-lence – Eternal Nightmare (heruitgave)

Vio-lence werd opgericht in Californië in het jaar onzes Heeren 1985 en speelt thrash. Timing, plaats en stijl waren dus perfect voor deze band. Tel daarbij op dat Eddie Billy een broer heeft die Chuck heet en dan weet je dat ze alles potentieel mee had. Toch is Vio-lence altijd een cultband gebleven. Prima albums verhielpen niet dat de band genoegen moest nemen met een plek in de middenmoot. Ergens begin jaren ’90 werd de band opgeheven om daarna nog eens voor een benefiet voor Chuck of originele zanger Sean Killian bij elkaar te komen. Begin 2022 verscheen er nog een EP en eind van dit jaar een heruitgave van het debuut uit 1988. De nummers zijn voor de gelegenheid opnieuw geremasterd. Naast de twaalf reguliere nummers staan er twaalf live opgenomen nummers op. De liveopnamen stammen uit 2001.

Eternal Nightmare laat een band horen die gretig is om de wereld te veroveren met haar ontwapende enthousiasme en jeugdige baldadigheid. De nummers hebben de tand des tijds goed doorstaan en klinken anno 2022 nog steeds lekker fel. Toegegeven: je moet van het stemgeluid van Killian houden maar qua riffs en solo’s had Vio-lence het destijds goed voor elkaar. De livenummers klinken verbazend goed waarbij zelfs de basgitaar goed te horen is.

De heruitgave van Eternal Nightmare verschijnt op CD, cassette en gekleurd vinyl. Het is daarmee een leuk hebbeding voor fans van het eerste uur maar zeker ook een aanrader voor latere thrashfanaten. Het feit dat dit de tweede heruitgave (Etenal Nightmare werd in 2005 ook al opnieuw uitgebracht) is en destijds met exact dezelfde liveopnames verscheen, verandert daar niets aan.

 

Label:

Metal Blade Records, 2022

Tracklisting:

 1. Eternal Nightmare
 2. Serial Killer
 3. Phobophobia
 4. Calling In The Coroner
 5. T.D.S. (Take It as You Will)
 6. Bodies On Bodies
 7. Kill On Command
 8. Liquid Courage (Live At Slim’s)
 9. Ageless Eyes (Live At Slim’s)
 10. Calling In The Coroner (Live At Slim’s)
 11. World In A World (Live At Slim’s)
 12. Officer Nice (Live At Slim’s)
 13. Subterfuge (Live At Slim’s)
 14. Kill On Command (Live At Slim’s)
 15. Phobophobia (Live At Slim’s)
 16. Bodies On Bodies (Live At Slim’s)
 17. I Profit (Live At Slim’s)
 18. T.D.S. (Live At Slim’s)
 19. Paraplegic (Live At Slim’s)

 

Line-up:

 • Sean Killian – Zang
 • Phil Demmel – Gitaar
 • Rob Flynn – Gitaar
 • Dean Dell – Basgitaar
 • Perry Strickland – Drums

Links: