Victim – Planet Of Graves

Victim is een naam die vaker voorkomt in de muziekwereld. In dit geval hebben we het over de Duitse thrashvariant die in 2007 is opgericht in het plaatsje Weimar. De band heeft drie EP’s en een livealbum achter zijn naam staan en brengt aan het einde van 2022 zijn eerste langspeler uit, getiteld Planet Of Graves.

Na een rustig opbouwend intro, knalt na anderhalf minuut ongeveer albumopener Die Alone mijn oren binnen. Ik waan mij in de jaren tachtig in de Bay Area luisterend naar een hele goede kopie van Metallica. Je hoort dat het niet het origineel is, maar de kwaliteit is ruim voldoende om je mee te vermaken. De eindmix is goed gedaan want het geluidsniveau van zowel de drums, de bas als ook de gitaren staan goed afgesteld. Die komen dus goed door.

Met een speelduur van gemiddeld ruim vijf minuten per nummer, hoef je hier geen snelle hap te verwachten. De acht nummers op Planet Of Graves staan dan ook bol van de tempowisselingen en uitgebreide gitaarsolo’s. Het grote nadeel van dit album is, hoewel goed afgesteld, de productie. De nummers lijken allemaal net iets teveel op elkaar waardoor je als luisteraar soms niet meer door hebt of je nou naar track drie of vier zit te luisteren. De lengte van de nummers en de vele tempowisselingen helpen daar natuurlijk ook niet echt aan mee. Het geluid is dan ook zowel een pluspunt als een minpunt van dit album. De rauwe stem van J.J. helpt niet echt mee met differentiëren van de songs aangezien die redelijk monotoon genoemd kan worden.

Ondanks de minpunten bied Planet of Graves echter genoeg aanknopingspunten om een dikke voldoende te scoren en zelfs een plekje in mijn jaarlijst te veroveren. Op zijn minst is dit een lekker voorproefje op het nieuwe Metallica-album dat er aan zit te komen.

Score:

85/100

Label:

Eigen beheer, 2022

Tracklisting:

 1. Die Alone
 2. Planet of Graves
 3. Soul Arise
 4. Temple of Tikal
 5. Cthulhu
 6. Resurrection of Medusa
 7. Urge to Kill
 8. Cut

Line-up:

 • M.P. – Bas
 • J.J. – Gitaar, zang
 • T.G. – Drums

Links: