VEX – Golden Times

Niet de meest originele bandnaam, maar als we de bio van de heren moeten geloven dan zijn ze vrij uniek in hetgeen ze brengen. VEX komt uit Duitsland en timmert al een tiental jaar aan de weg, maar Golden Times is wel mijn eerste kennismaking met hun werk. Ze brengen groovecore, of met andere woorden een mengeling van rock, metal en hardcore. Dat is nog steeds vrij abstract, we zoomen even in.

Golden Times is een plaat die zeker niet verkeerd klinkt. De heren bezitten een behoorlijk warme en logge gitaarsound en het geheel rolt lekker voort. Daarnaast duiken er wat moderner aanvoelende backings op, worden hier en daar wat breaks gepresenteerd en durft het tempo hier en daar wat vuriger te worden, maar al bij al blijft de core-stempel erg gematigd. Ook voorziet zanger Andre de muziek wel van wat punkerige vocalen en hier en daar een uithaal, maar screams blijven uit, waardoor het nooit te intens en agressief klinkt. Het had ook niet gepast bij deze groovy hardrock.

Wat eigen accenten maken het echter niet meteen tot een compleet unieke sound. De nummers die VEX presenteert, grooven lekker weg en hebben een punky onderklank, maar gelijken in essentie hard op mekaar en het geheel blijft daardoor behoorlijk voorspelbaar klinken. Degelijk gebrachte nummers, maar dit overstijgt de middenmoot echt niet.

Score:

70/100

Label:

Boersma Records, 2019

Tracklisting:

 1. Sticks and Stones
 2. Golden Times
 3. Apes
 4. Moments
 5. Victims of Ourselves
 6. Kissing The Devil
 7. Grandma’s Stories
 8. Put Up Evidence
 9. No One Calling Louder Than Home
 10. Till I’m A Human Again
 11. For All The Ones Who Are With Us

Line-up:

 • Andre Schondelmeier – Gitaar, zang
 • Andreas Prinzbach – Gitaar, zang
 • Sebastian Maier – Drums
 • Andreas Faber – Bas, zang

Links: