Vessel of Light – Vessel of Light

Een balletje kan soms raar rollen. Het is dat Dan Lorenzo (Hades, The Cursed) enkele nummers van de occulte rockband VVisdom hoorde en daar zo van onder de indruk was, dat hij een positief stuk schreef in Steppin’ Out Magazine. Hij kwam daardoor in contact met zanger/drummer Nathan Opposition en van het één, kwam het ander. Een nieuw project onder de naam Vessel of Light zag hierdoor het daglicht.

Nachtlicht zou wellicht beter zijn uitgedrukt, want een zonnige bedoeling is het allerminst. Op een kort en vreemd intro na, zijn de overige songs doordrenkt van een lekker neerslachtig gevoel. Zo kent Dead Flesh and Bone een Type-O-Negative-gevoel, ook omdat Nathan, die een veelzijdig zanger blijkt, dit nummer deels met een lage, zware stem zingt. Meant to Be bevat coupletten met een heerlijke, logge doomriff. Bij de overige nummers zijn de Trouble-invloeden van de jaren negentig waarneembaar. De nummers zelf zijn compact gehouden en klokken zo rond de vier minuten, waarbij vooral de slaggitaar centraal staat. Wellicht wat simpel, maar behoorlijk effectief.

Deze EP is een eerste kennismaking met Vessel of Light, een kennismaking die naar meer smaakt. Zeker geschikt voor al wie van wat sombere en neerslachtige, maar wel stevige metal houden. Benieuwd of dit project een vervolg gaat krijgen.

Label:

Argonauta Records, 2017

Tracklisting:

  1. Where My Garden Grows
  2. Dead Flesh and Bone
  3. Meant to Be
  4. Descent Into Death
  5. Living Dead to the World
  6. Vessel of Light

Line-up:

  • Dan Lorenzo – Gitaar, Bas
  • Nathan Opposition – Zang, Drums

Links: