Verwoed – Bodemloos

Verwoed is een eenmansproject van Erik B., die eerder actief was in Uur, Dresden/Leningrad en Woudloper. De EP Bodemloos is een eerste release en bevat slechts drie nummers. Met een totale lengte van ruim 24 minuten, dat dan weer wel.

Onder leiding van John Van Der Wal (Herder, Aborted) werd Bodemloos opgenomen, geluidstechnisch is het dus dik in orde. Lekker uitgesponnen black metal met atmosferische klanken tussendoor. Dat is wat de luisteraar krijgt voorgeschoteld. De riffs kenmerken zich qua sfeer en opbouw door een geluid dat gelijk is aan die uit de jaren ’90. Beter is het niet te omschrijven, maar kenners weten genoeg. Fragmentarisch als een clusterbom worden de riffs gespeeld, maar de impact is nog niet navenant. Het is geen ramp, het betreft hier slechts een eerste kennismaking en er zit zeker meer in dit project.

Punt van opbouwende kritiek: laat bij het schrijven van een volgende release iemand meekijken en schaaf de riffs hier en daar wat bij. Voor dit moment is Bodemloos een goede eerste kennismaking. Aanhangers van black met een atmosferische inslag: zoek dit maar eens op.

Label:

Argento Records, 2016

Tracklisting:

  1. Bodemloos
  2. Een Leven Aan De Oppervlakte
  3. Leegte

Line-up:

  • Erik B. – Vocalen, Gitaar, Basgitaar, Drums

Links: