Vermin – Alea Iacta Est

Vermin – Alea Iacta Est (demo)

Het doet me werkelijk bijzonder goed om te constateren dat de metalscene uit mijn eigen streek, namelijk West-Brabant, bijzonder goed boert de laatste tijd. Een paar maanden geleden was ik al lyrisch over de promo van de Bredase death/grinders van Brutus (inmiddels opgepikt door Unique Leader) en nu is het uit Etten-Leur en Breda afkomstige Vermin wat mijn bloed weer sneller doet stromen.

Line-up:

  • Thomas – zang
  • Ron – gitaar
  • Rom – gitaar
  • Jeroen – bas
  • Pascal – drums

De grote man achter Vermin is Ron ‘Ronhead’ Vermunt die na het ter ziele gaan van zijn vorige band, de thrash-formatie The Mess Age al zijn creativiteit gestort heeft op dit nieuwe project. Aangevuld met gitarist Rom (o.a. ex-Lost Sacrament, Empty en Textures), drummer Pascal (ex-The Mess Age en Ecplise) en bassist Jeroen en zanger Thomas knallen er 3 ongehoord brute US-style deathmetal nummer uit mijn speakers. Tering! Voor even word ik overmand door spontane aanvallen van hoofdzwaaien en armrossen. Drumwerk wat me doet denken aan Hate Eternal, tegendraads gitaarspel duidelijk geinspireerd door bands als Meshuggah, Dilliger Escape Plan maar ook Nile hoor ik erin terug en bruut zangwerk waar zowel de deathgrunt als de scream prima in verweven zijn.

Tracklist:

  1. Intro
  2. Ascend
  3. Deviate
  4. Conquer

Uiteraard heb ik ook wel wat commentaar want om dit schijfje goed tot zijn recht te laten komen moest ik wel de trebleknop op mijn versterker een aantal slagen verder open draaien. Ook sommige delen van de gitaarsolo’s komen niet echt over. Misschien is dat een idee voor de volgende opnames om hier nog wat verder aan te gaan werken. Een en ander is allemaal zelf opgenomen en ook het hoesje is zelf ontworpen. De demo is voor 5 euro te bestellen. Stuur even een mailtje naar ronhead@wanadoo.nl en dan hoor je vanzelf wel hoe je in bezit van dit schijfje kunt komen. Ron heeft me al verzekerd dat er binnenkort meer gaat volgen dus we wachten in spanning af!

contact: ronhead@wanadoo.nl