Venom – The Singles

Het verhaal achter Venom mag als bekend verondersteld worden: begin jaren tachtig werden er enkele klassiekers uitgebracht en gaven de heren een naam aan een nieuw genre: black metal. Daarna volgden enkele bandwisselingen en een reünie in 1995, waarna de heren toch weer uit elkaar gingen. Tot op de dag van vandaag zijn de heren niet te verenigen en zodoende kennen we tegenwoordig Venom (met Cronos) en Venom Inc. (met Mantas en Abaddon).

Welke van de twee er achter deze release zit, is me een raadsel, evenals het antwoord wie er op zit te wachten. Wie kent klassiekers als Bloodlust, In Nomine Satanas, Live Like An Angel (Die Like A Devil) en In League With Satan niet?

Waarom een verzameling singles, die ongetwijfeld mooi wordt verpakt, maar voor veel te veel geld worden aangeboden? Er zal wel een platenmaatschappij zijn die in geldnood zit, maar bijna €25 voor de cd-versie en vijftien euro meer voor de vinylversie neertellen… Serieus? Als je vakantiegeld straks binnen is en je weet écht niet wat je er mee moet doen, schaf dan maar aan. Mijn zegen heb je. Tenzij je zo’n bloedzuiger bent die dit koopt om het over tien jaar voor het driedubbele op E-bay te zetten. Sterf dan maar.

Label:

Napalm Records, 2018

Tracklisting:

 1. Bloodlust
 2. Die Hard
 3. In League With Satan
 4. Manitou
 5. Warhead
 6. Acid Queen
 7. In Nomine Satanas
 8. Lady Lust
 9. Live Like An Angel (Die Like A Demon)
 10. Woman

Line-up:

 • Cronos – Vocalen, Basgitaar
 • Mantas – Gitaar
 • Abaddon – Drums

Links: