Veil of Delusions – Echoes of Dawn

Veil of Delusions is de naam van een nieuw symfonisch gezelschap op de Nederlandse markt. Met Echoes of Dawn vonden deze vier heren, allen afkomstig uit het voormalige (en mij vrij onbekende) Desolace Divine, zangeres Zoë en laten ze ons een klein uur kennismaken met hun muziek.

1453208337-block-51

Het moge duidelijk zijn dat we niet de progressieve hoek induiken en Veil of Delusions ook niet teert op fantasiewerelden, zoals dat bij meerdere female fronted bands het geval is. De nummers van deze band klinken aardig divers, gaande van fijne melodische metal met een goede gitaardrive waarbij de stem van Zoë prima klinkt. Een dame die eens niet operesk uit de hoek moet komen en dat siert deze band wel. Misschien dat de sound nog iets opgekrikt en de screams wat sterker in de mix mochten, maar ik kan van deze melodische lijnen heus wel genieten. Op andere momenten klinkt deze band enorm groovy, met best wel behoorlijk geladen stukken op They Wonder.

Geen genretopper, maar dus best wel een band met charme en met heren die wat uit hun instrumenten kunnen halen. Voer voor wie houdt van female fronted bands met een dosis energie en grooves.

1458900762-news-26-1

Label:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Echoes of Dawn
 2. War Begins
 3. Together for Glory
 4. Black Wings
 5. The Chase
 6. Desperation
 7. Across the Sky
 8. Last Generation
 9. Shadow of Myself
 10. Fields of Dragons
 11. They Wonders

Line-up:

 • Zoë Tilly – Zang
 • Jeffrey Wennekes – Bas
 • Rob Reijs – Drums
 • Xander ten Boden – Gitaar
 • Martin Vos – Zang, gitaar

Links:

Score: 78/100

Geef een reactie