Vasaeleth – Crypt Born & Tethered to Ruin

Vasaeleth – Crypt Born & Tethered to Ruin
Profound Lore Records, 2010

“Heeft Profound Lore ooit iets slechts uitgebracht dan?” Ik las het enkele uren geleden op ons forum. En voor zover ik weet is het antwoord “nee”. Ook nu niet, ik kan jullie het besluit van deze review al meegeven. Deze band brengt zijn debuut uit op eerder vermeld label, op een manier die velen moet kunnen aanspreken. Een amalgaan van black, death en doom. En HOE!

Een dikke drap van pure mentale ziekteverwekkende neerslag omvat in een schijfje. De inwaartse afzuiginstelling van de geluidsdrager is even adembenemend als een Portal, zonder de bizarre composities, met hetzelfde demonische draaimoleneffect. Dit product is zo old school als de gemiddelde Razorback Records release (Decrepitaph, Crypticus) met een sound die je eerder toeschrijft aan een Immolation vinyl uit de tijd dat de dieren nog niet bedreigd werden. Wat is er nog meer te melden? Wel, eigenlijk dreigt het constant. Echt con-stant. En toch kun je het bezwaarlijk doom noemen, want de zweep ligt er meedogenloos hard op. Hier wordt de black metal-achtergrond van drummer Antinom meer dan duidelijk. En mispak u niet, het gaat hier niet om “rekketekketek-vlug duizend schelle tikken en naar huis”-satansslagen, maar doffe kelderdreunen. Zelfs met kuttige speakers klinkt dit op een te luid volume waarachtig bruut.

De conclusie staat al in de introductie, dus herhalen is overbodig. Een echte aanrader voor old school death metal-liefhebbers of mensen die death metal waarderen wanneer die hen in een lompe vortex meezuigt. Zeer lekker spul.

Tracklisting:
VSLT

  1. Wrathful Deities
  2. Figures Of Chained Spirits
  3. Curse Seeping Through Flesh
  4. Gateways to the Cemetery of Being
  5. Poisoned Tongue
  6. Spirit Of Noxious Miasmas
  7. Adorned & Iridescent
  8. Crypt Born & Tethered to Ruin

Line-up:

  • O.A. – Vocals, Guitar, Bass, Keyboards
  • Antinom – Drums

Links: